Linkuri accesibilitate

PSD nu merge la consultările de la Palatul Cotroceni


Social-democrații nu se vor prezenta la consultările de la Palatul Cotroceni convocate de președintele Iohannis în ziua în care este așteptată nominalizarea oficială a lui Florin Cîțu drept prim-ministru.

UPDATE: PSD nu participă la circul ieftin condus de președintele Klaus Iohannis. Am luat decizia ca PSD să nu se prezinte la consultările de la Cotroceni. Gașca pierzătorilor a creat o majoritate de conjunctură, acest nou CDR, care nu are legitimitate în ceea ce privește voturile românilor și opțiunile românilor pentru prim-ministru. PSD va intra total în opoziție, vom face o opoziție dură. Vedem că actualul CDR nu are o soluție nici pentru criza sanitară, nici pentru criza economică”, a confirmat Marcel Ciolacu.

Motivul invocat este că aceste consultări au un rol pur formal, iar la finalul lor urmează să fie nominalizat oricum Florin Cîțu.

Între timp, PNL, USR-PLUS și UDMR vor să meargă împreună la consultările de la Palatul Cotroceni pentru a întări imaginea coaliției care va asigura guvernarea.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a chemat marți pe liderii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament pentru consultări în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru, anunță Administrația Prezidențială.

Programul consultărilor este următorul:

  • Ora 15:00 - Partidul Social Democrat (PSD);
  • Ora 15:30 - Partidul Naţional Liberal (PNL);
  • Ora 16:00 - Alianţa USR-PLUS;
  • Ora 16:30 - Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR);
  • Ora 17:00 - Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR);
  • Ora 17:30 - Minorităţi naţionale reprezentate în Parlament.

Rezultatul votului din 6 de­cembrie oferă o majoritate la limită coaliţiei PNL - USR-Plus - UDMR în Parlament. Cele trei formațiuni au stabilit să formeze viitorul guvern și să își împartă astfel ministerele: 9 la PNL, 6 la USR-PLUS și trei la UDMR.

XS
SM
MD
LG