Linkuri accesibilitate

VIDEO PSD pierde la votul din plen, moțiunea de cenzură nu se votează sâmbătă. Parlamentarii Opoziției au strigat: „Demisia, demisia”


„Demisia, demisia!”
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:20 0:00

„Demisia, demisia!”

Parlamentarii Opoziției au reușit să răstoarne în plenul reunit decizia Birourilor Permanente prin care moțiunea de cenzură urma să se voteze sâmbătă. Votul a fost dat după ședința, condusă de Florin Iordache, care a încercat prin orice mijloace să mențină decizia pentru votarea moțiunii sâmbătă.

PSD a fost înfrânt chiar la votul plenului reunit, Opoziția demonstrând că social-democrații nu mai au puterea de a impune ordinea de zi. Cu 194 de voturi împotriva ordinii de zi, 181 „pentru” și o abținere, s-a decis ca moțiunea de cenzură să nu mai fie citită astăzi. Automat, moțiunea nu mai poate să fie votată sâmbătă dacă ea nu a fost citită astăzi în plen.

Trei parlamentari PSD, printre care și Paul Stănescu, au votat alături de opoziție. Ulterior, Paul Stănescu a declarat pentru Europa Liberă că „a votat greșit”. Ceilalți doi colegi ai săi social-democrați au fost Arcaș Viorel și Radu Preda, care este liderul senatorilor PSD.

La finalul votului, parlamentarii Opoziției s-au ridicat în picioare și au strigat în mod repetat „demisia, demisia” bătând cu palmele în bănci. Imediat, Florin Iordache a anunțat că închide ședința, chiar dacă liderii Opoziției cereau să se supună la vot ca moțiunea să se voteze săptămâna viitoare.

Victor Ponta le-a reamintit foștilor colegi că în 2012 PDL a programat votul la moțiunea de cenzură într-o zi de vineri pentru a avea mai puține șanse de reușită, dar aceasta a trecut.

Florin Iordache a fost atacat și de Raluca Turcan, dar și de reprezentantul PMP, atrăgându-i-se atenția că a ajuns să fie detestat de oameni pentru lucrurile pe care le-a făcut în Parlament.

Parlamentarii Opoziției au cerut ca moțiunea de cenzură să fie votată luni. Surse parlamentare au precizat pentru Europa Liberă că mai mulți semnatari ai moțiunii de cenzură nu se află în țară în acest weekend și de aceea s-au opus votării ei în ziua de sâmbătă.

După discuția din Comitetul liderilor s-a decis ca votul pentru moțiunea de cenzură să se dea joia viitoare, iar luni o să fie citită în plen.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG