Linkuri accesibilitate

PSD solicită demiterea lui Costel Alexe după acuzațiile de plagiat


Romania- Costel Alexe, ministru al Mediului

PSD cere demiterea imediată a Ministrului Mediului, Costel Alexe, după apariția în spațiul public a unor acuzații de plagiat.

Social democrații invocă standardului enunțat chiar de președintele Klaus Iohannis privind persoanele asupra cărora planează suspiciuni de plagiat.

„Ministrul Mediului Costel Alexe suspectat că a plagiat în teza de doctorat, trebuie demis imediat, conform standardului enunțat chiar de președintele Iohannis”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

Social-democrații îi solicită public premierului Orban să semneze „astăzi” încetarea mandatului acestuia.

„Dacă șeful Guvernului ezită să facă asta, Klaus Iohannis trebuie să intervină urgent! Altfel, înseamnă că PNL reevaluează nu doar corupția și traseismul, ci și plagiatul. La guvernare, nici plagiatul nu li se mai pare dureros ca o plagă, ci tinde să fi devenit obișnuit ca o șpagă”, se mai arată în postarea PSD.

Publicația locală Reporter de Iași a scris joi că ministrul Mediului, Costel Alexe, a plagiat în lucrarea de doctorat. Ei arată că mai multe pagini din teza sa sunt copiate dintr-un studiu și o carte care nu apar menționate nici în notele de subsol, nici în bibliografie.

Potrivit publicației Reporter de Iași, unul din fragmentele plagiate este copiat cu tot cu o greșeală de tehnoredactare, se arată în cadrul anchetei.

Costel Alexe și-a susținut doctoratul în domeniul Geografie în septembrie 2012, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Titlul tezei este „Clima și topoclima Municipiului Iași și a ariei metropolitane”, iar coordonator științific – profesorul universitar Liviu Apostol.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urșii din România, veșnic vinovați de toate relele
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:04 0:00
XS
SM
MD
LG