Linkuri accesibilitate

PSD va depune moțiunea de cenzură pe 17 august: „Plecați acasă sau la pușcărie"


Ludovic Orban și Marcel Ciolacu

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunța, miercuri în Parlament, că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi depusă pe 17 august.

În discursul din plen, Marcel Ciolacu a acuzat guvernarea liberală că a distrus economia, „a vămuit sănătatea românilor” și nu a făcut nimic pentru deschiderea școlilor în siguranță, iar acum a pasat responsabilitatea pe primari și directorii de școli.

„Cu sprijinul constant al președintelui Iohannis ați distrus pas cu pas România. Peste un milion de șomeri, sute de mii de întreprinzători cu afacerea închisă, întreaga țară dată peste cap. Grija Guvernului a fost sifonarea banilor publici pentru interesele PNL pentru a vă menține la putere ați sabotat interesele românilor.

Gata, s-a umplut paharul. PSD nu va mai permite ca România să se scufunde. Pe 17 august, PSD va depune moțiune de cenzură. Considerăm că e timpul să plecați acasă sau la pușcărie, în funcție de faptele fiecăruia", a afirmat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a lansat și o serie de acuze dure privind modul cum au guvernat liberalii pe timp de pandemie.

„Nu v-a păsat nicio secundă de sănătatea românilor și traiul lor de zi de zi. V-au interesat doar alegerile. în timp ce românii erau închiși în case ați devalizat bugetul României. Sute de milioane de euro au ajuns în buzunarele prietenilor de partid. Tot mecanismul infracțional a fost dezvăluit înraportul Curții de Conturi publicat ieri", a mai precizat Marcel Ciolacu.

El a criticat și organizarea alegerilor pe 27 septembrie, în ciuda faptului că data a fost stabilită într-o lege votată și de PSD.

„Românii trebuie să știe care este strategia concretă ca după alegeri să nu avem un val de înmormântări. Cum îi veți încuraja pe români să iasă la vot? Cum vor vota pacienții cu COVID, cum se va desfășura exact procesul de votare?", a întrebat Marcel Ciolacu.

Anunțul lui Marcel Ciolacu a venit în plenul Parlamentului la ședința în care Ludovic Orban a prezentat un raport detaliat despre măsurile luate pentru stoparea epidemiei de coronavirus.

PSD are nevoie de sprijinul altor formațiuni pentru a strânge cele 233 de voturi pentru trecerea moțiunii de cenzură. Luni, Victor Ponta a anunțat că parlamentarii formațiunii sale vor vota moțiunea de cenzură. Este de așteptat ca și ALDE să sprijine moțiunea pentru că s-a poziționat alături de PSD la toate voturile importante din perioada pandemiei.

Unirea Principatelor. Iași 2023
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:38 0:00
XS
SM
MD
LG