Linkuri accesibilitate

PSD: Vinovați sunt Iohannis și guvernul lui incompetent. Moțiunea, inevitabilă


Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu
Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu

Partidul Social Democrat a reacționat joi, prin vocea purtătorului de cuvânt, Lucian Romașcanu, la acuzațiile președintelui Klaus Iohannis, care a spus că PSD a făcut tot posibilul ca să creeze o criză sanitară ca să poată acuza guvernul PNL pentru gestionarea pandemiei.

Romașcanu spune că moțiunea de cenzură a PSD este inevitabilă.

„Iohannis a pierdut și controlul rațiunii. Toată România s-a săturat să audă aceeași placă obosită. Să fie clar: vinovat e Iohannis și Guvernul PNL! Guvernul a scăpat de sub control pandemia. Ei controlează DSP, ISU, Ministerul de Interne. Acest guvern incompetent și criminal e de vină", a susținut purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

El a spus că președintele apăr un guvern „incompetent şi criminal", care „a numit la conducerea spitalelor ciocli și chelneri".


La întrebările presei, Romașcanu a spus răspuns vag că „au fost anunţuri că vom depune moţiunea de cenzură în jurul mijlocului lunii august”, dar nu a putut da o dată concretă, susținând că PSD ar avea toate semnăturile pentru depunerea moțiunii, 202, urmănd să înceapă negocieri și pentru votarea ei.

Joi, președintele Klaus Iohannis a acuzat PSD că a făcut tot posibilul să creeze o criză sanitară pentru a putea acuza guvernul PNL pentru modul în care gestionează pandemia.

”Guvernului i s-au luat din mâini legile cu care trebuia să gestioneze pandemia”, PSD, „cu un cinism inimaginabil”, „nemulțumit de reușita PNL” în gestionarea pandemiei, a creat deliberat o criză sanitară pentru a face responsabil guvernul PNL, a ​spus joi președintele Klaus Iohannis după întâlnirea cu ministrul de Interne, Marcel Vela, cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat şi cu secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, chestor şef de poliţie Bogdan Despescu, pentru a analiza măsurile de gestionare a pandemiei.

Președintele a amintit că, în starea de urgență când în vestul Europei erau sute de mii de cazuri, zeci de mii de morți, în România, deși era epidemia, a fost un număr limitat de decese.

„Autoritățile își făcuseră treaba, lucrurile au mers rezonabil de bine, spitalele, medicii, autoritățile s-au mobilizat. În ansamblu putem să spunem că la început lucrurile au mers foarte bine. Până acum câteva săptămâni pandemia a fost gestionată bine de Guvern, de autorități. Dar această situație, sigur, nu a convenit PSD-ului. Guvernul și-a făcut treaba, Președintele și-a făcut treaba, autoritățile și-au făcut treaba. Și atunci PSD a căutat soluții pentru PSD, nu pentru români. Din păcate, trebuie să recunoaștem, PSD controlează încă majorități în Parlamentul României, PSD împreună cu alții cu care pactizează, de exemplu cu UDMR - să nu uităm recenta fază când PSD a încercat să treacă pe șest o inițiativă a UDMR-ului, să dea autonomie așa-zisei secuimi și altele - și atunci PSD a acționat acolo unde are încă putere în Parlament. Au făcut harcea-parcea puțina legislație pe care am avut-o pentru a gestiona această pandemie. Cu un cinism pe care l-am criticat şi ieri într-o declarație, un cinism inimaginabil, au tras de timp după ce au distrus parte din legislație, au tras de timp ca să nu apară noua legislație. Sigur, după ce i-am criticat aseară, PSD a fost foarte nervos şi m-a acuzat că eu caut vinovați. Nu! Stimați pesediști, nu caut vinovați! Îi cunosc şi îi arăt cu degetul şi o să îi arăt şi astăzi cu degetul: pe voi!”, a declarat Klaus Iohannis.

XS
SM
MD
LG