Linkuri accesibilitate

Purtătorul de cuvânt al vicepreședintelui Mike Pence are COVID-19


Președintele Donald Trump și vicepreședintele Mike Pence

Purtătorul de cuvânt al vicepreședintelui american Mike Pence a devenit a doua persoană de la Casa Albă testată pozitiv cu coronavirus.

Știrea potrivit căreia Katie Miller s-a îmbolnăvit apare în contextul în care președintele Trump face eforturi pentru eliminarea măsurilor de carantină la nivel național, care au devastat cea mai mare economie a lumii, notează AFP.

Miller este purtătorul de cuvânt al vicepreședintelui Mike Pence și are acces frecvent la întâlniri de nivel înalt. Este, de asemenea, căsătorită cu cel mai bun asistent al lui Trump, Stephen Miller, cel care-i scrie președintelui textele referitoare la măsurile de imigrare.

Un oficial al administrației a spus că e vorba de un membru al staffului lui Pence, pentru ca apoi chiar Trump să vorbească la un eveniment cu parlamentarii republicani despre persoana respectivă ca fiind „Katie", despre care a spus că lucrează cu Pence ca "persoană de presă".

Chiar joi, Miller a fost văzută cu oficiali la o rugăciune în aer liber, găzduită de Trump și la care au participat zeci de oameni, inclusiv soțiile lui Trump și Pence și mulți membri ai staff-ului.

Testul pozitiv al lui Miller a perturbat o călătorie pe care Pence trebuia să o facă la Des Moines, Iowa, cu alte șase persoane care ar fi putut să intre contact cu ea.

"Din exces de precauție ne-am întors și am analizat toate contactele persoanei", a declarat un oficial care a cerut să nu fie numit.

Joi, un purtător de cuvânt al Trump a declarat că valetul președintelui, un membru al armatei care este în contact strâns cu președintele, s-a dovedit pozitiv.

Trump și Pence au fost testați iar testele au ieșit negative. Ambii sunt testați zilnic.

În urmă cu o zi, purtătorul de cuvânt al președintelui a confirmat, citat de Reuters, că un militar american de la Casa Albă a fost diagnosticat cu coronavirus.

„Am fost înştiinţaţi recent de unitatea medicală a Casei Albe că un membru al armatei SUA care lucrează în campusul de la Casa Albă a fost diagnosticat ca având coronavirus. Preşedintele şi vicepreşedintele au fost testaţi pentru coronavirus, rezultatele au fost negative şi au o stare de sănătate foarte bună”, a spus Hogan Gidley, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG