Linkuri accesibilitate

Putin cere partidului aliat Rusia Unită să-și asume responsabilități


Președintele rus, într-o emisiune recentă de televiziune
Președintele rus, într-o emisiune recentă de televiziune

Președintele rus Vladimir Putin a afirmat, la congresul partidului de guvernământ, desfășurat sâmbătă, că Rusia Unită a crescut prin prioritizarea „interesului cetățenilor și al Maicii Rusia” și a cerut formațiunii care îl sprijină să nu se teamă de deciziile dificile care nu aduc popularitate sau puncte electorale.

Congresul are loc cu un an înainte de alegeri, pe fondul scăderii în popularitate a formațiunii aliate a lui Vladimir Putin din cauza reformei sistemului de pensii, care a dus la proteste. De asemenea, interzicerea participării la alegerile locale în marile orașe a rivalilor politici au determinat, de asemenea, la proteste considerabile, soldate cu arestări din partea regimului Putin. Într-un asemenea peisaj, Rusia Unită a pierdut voturi în marile orașe, mai ales la Sankt Petersburg și Moscova la alegerile care au avut loc în luna septembrie.

Putin și-a păstrat discursul în limită sumară de timp și a evitat menționarea oricărui plan sau strategii pentru cei cinci ani ai actualului său mandat prezidențial, al patrulea la număr.

Nicio rundă de alegeri din regimul Putin nu a fost considerată liberă sau corectă de către observatorii occidentali.
La complexul VDNH - Expoziţia Realizărilor Economiei Naţionale, parcul moscovit deschis în 1939 pentru a glorifica realizările comunismului şi reînnoit cu cheltuieli mari în 2014- Vladimir Putin a ţinut un discurs în faţa a 2.000 de delegaţi, între care numeroşi guvernatori regionali, deputaţi şi senatori şi premierul Dmitri Medvedev, liderul partidului Rusia Unită.

„Trebuie să găsiţi şi să ridicaţi voi înşivă problemele presante, fără aştepta" un consemn din partea Kremlinului, a cerut Putin de la tribună. „Încercaţi să rezolvaţi problemele voi înşivă", a continuat el, citând ca exemple spitalele în stare precară şi şcolile supraaglomerate.

„Trebuie să vedeţi pe teren tot ceea ce responsabilii nu văd. Căutaţi soluţii!", a adăugat Putin, care nu este în mod oficial membru al partidului pe care l-a fondat în 2001.

Prezenţa preşedintelui rus nu este nici pe departe simbolică. Intenţia lui este de a dinamiza formaţiunea plafonată la 32,6% din intenţiile de vot, departe de cele 54% obţinute la alegerile din 2016, potrivit ultimului sondaj al Institutului public VŢIOM.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG