Linkuri accesibilitate

Putin speră că Nord Stream 2 va deveni funcțional până în 2021


Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit la Kremlin cu cancelarul Germaniei Angela Merkel.

Președintele rus Vladimir Putin a spus, în cadrul unei conferințe de presă comune cu cancelarul german Angela Merkel, că speră ca gazoductul Nord Stream 2 să fie finalizat până la începutul anului 2021, o perioadă mai lungă decât a fost anunțată inițial.

Liderul de la Kremlin a spus că proiectul, care ar fi trebuit să funcționeze din prima jumătate a acestui an, a fost întârziat „câteva luni”: „Sper ca, până la finalul acestui an sau în primul trimestru al anului viitor, lucrările să fie finalizate și gazoductul să fie funcțional”.

Vladimir Putin a spus că Rusia „cu siguranță” va putea să finalizeze Nord Stream 2 fără ajutor străin.

Statele Unite au sancționat luna trecută navele care participau la construcția gazoductului Nord Stream 2, format din două linii paralele pe o distanță de 1.230 de kilometri, din Rusia până în nordul Germaniei, pe fondul acuzațiilor că acest proiect ar putea afecta securitatea energetică europeană și ar putea crește influența Moscovei.

Angela Merkel a explicat că nu este de acord cu abordarea Statelor Unite legată de sancțiuni. Cancelarul Germaniei consideră proiectul ca fiind legitim și spune că ar trebui să fie terminat.

Senatorul american Ted Cruz, unul dintre autorii proiectului de lege care sancționează Nord Stream 2, susține că Washingtonul a procedat la sancționarea vaselor care participă la construcția gazoductului fiindcă Rusia nu ar avea tehnologia necesară pentru a putea amplasa conducte la mare adâncime în mare.

Oficialii ruși au spus luna trecută că vor trimite o navă în Orientul Îndepărtat pentru a putea finaliza conducta. Cu toate acestea, au recunoscut că vasul va trebui mai întâi să fie modernizat.

Citește și:

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG