Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin spune că a lucrat ca taximetrist după prăbușirea Uniunii Sovietice


Vladimir Putin a devenit unul dintre cei mai influenți oameni de pe planetă. După prăbușirea Uniunii Sovietice, el spune că a lucrat ca taximetrist.
Vladimir Putin a devenit unul dintre cei mai influenți oameni de pe planetă. După prăbușirea Uniunii Sovietice, el spune că a lucrat ca taximetrist.

Președintele rus Vladimir Putin a descris căderea Uniunii Sovietice drept sfârșitul „Rusiei istorice” și a dezvăluit pentru prima dată că a devenit șofer de taxi în timpul crizei economice care a urmat prăbușirii acesteia.

Comentariile liderului de la Kremlin au fost făcute într-un film documentar numit „Rusia, istorie recentă”, difuzat pe 12 decembrie.

„A fost o dezintegrare a Rusiei istorice sub numele de Uniunea Sovietică”, a spus Putin despre despărțirea din 1991.

„Ne-am transformat într-o țară complet diferită. Și ceea ce a fost construit în 1.000 de ani a fost în mare parte pierdut”, a spus Putin, adăugând că 25 de milioane de etnici ruși din țările nou independente au fost despărțiți de Rusia.

Putin, fost agent al serviciului de securitate sovietic KGB, a mai deplâns în trecut prăbușirea Uniunii Sovietice, pe care a numit-o „cel mai mare dezastru geopolitic al secolului al XX-lea”.

Cu toate acestea, ultimele comentarii ale lui Putin pot alimenta speculații cu privire la intențiile sale de politică externă față de Ucraina, o fostă republică sovietică cu o minoritate etnică rusă importantă.

Sfârșitul Uniunii Sovietice a dus la o perioadă de instabilitate economică și socială soldată cu sărăcia unei mari părți a populației.

Putin a reflectat asupra propriei experiențe, spunând pentru prima dată că a lucrat ocazional ca șofer de taxi pentru a-și suplimenta veniturile.

„Uneori a trebuit să câștig bani în plus”, a spus Putin. „Vreau să spun, să câștigi bani în plus cu mașina, ca șofer privat. E neplăcut să vorbesc despre asta, să fiu sincer, dar, din păcate, așa a fost.”

La acea vreme, multe persoane cu acces la un vehicul lucrau neoficial ca taximetriști.

La începutul anilor 1990, Putin a lucrat în biroul primarului Sankt-Petersburgului, Anatoli Sobchak.

XS
SM
MD
LG