Linkuri accesibilitate

Soldați ruși pe podul rutier de lângă Centrala Hidroelectrică Kahovka, lângă Nova Kakhovka în regiunea Herson
Soldați ruși pe podul rutier de lângă Centrala Hidroelectrică Kahovka, lângă Nova Kakhovka în regiunea Herson

Război în Ucraina | Iranul se implică tot mai mult în ajutorarea Rusiei. Zelenski: Rușii au minat hidrocentrala Kakhovka

Ziua 240 a invaziei:Instructori iranieni ajută Rusia pe teren în Crimeea, spun SUA. Oficialii susținuți de Moscova „evacuează” oamenii din Herson, președintele Volodimir Zelenski acuză Rusia că a minat barajul hidrocentralei Kakhovka.

Principalele informații ale zilei:

06:53 21.10.2022

Ucraina le cere ajutor aliaților internaționali pentru repararea infrastructurii energetice

Ucraina apelează la ajutorul aliaților săi pentru ajutor în timp ce se confruntă cu pene de curent provocate de atacurile rusești asupra infrastructurii sale energetice.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat joi, citat de CNN, că Guvernul de la Kiev colaborează cu NATO, Uniunea Europeană și cu alți parteneri pentru a depăși efectele barajului de artilerie rusesc, care a scos din funcțiune cel puțin 40% din capacitatea de generare a energiei electrice din țară.

Un comunicat al Ministerului de Externe a adăugat că diplomații ucraineni au apelat la câteva zeci de organizații internaționale și non-guvernamentale și la companii private, cerându-le generatoare, precum și ajutor pentru sistemul de transport al gazelor. „”

„Primele livrări au fost deja aranjate din partea Italiei, Franței, Lituaniei, Finlandei, Germaniei și Poloniei. Primul din cele aproximativ 600 de echipamente va ajunge în Ucraina săptămâna viitoare”, se arată în comunicat.

XS
SM
MD
LG