Linkuri accesibilitate

Război în Ucraina | Oficial NATO: Un atac nuclear rusesc ar declanșa un „răspuns fizic” al NATO

Ziua 231 a invaziei: Rusia a lovit din nou orașele ucrainene, NATO monitorizează forțele nucleare ale Rusiei, iar SUA promit Ucrainei sisteme avansate de apărare aeriană. Zelenski exclude discuțiile cu Putin

Principalele informații ale zilei

06:45 12.10.2022

SUA vor trimite curând Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană NASAMS

Statele Unite vor depune eforturi pentru a accelera expedierea de sisteme de apărare antiaeriană NASAMS către Ucraina cât mai curând posibil, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, relatează Reuters.

Președintele american Joe Biden a promis luni președintelui ucrainean Volodomir Zelenski că Washingtonul va furniza sisteme aeriene avansate după atacul devastator de rachete al Rusiei.

Până acum, Statele Unite au aprobat trimiterea în Ucraina a opt sisteme avansate NASAMS, două fiind așteptate să fie livrate în curând și alte șase trimise într-un interval de timp mai lung.

„Credem că suntem pe punctul de a le livra pe primele două în viitorul foarte apropiat”, a spus Kirby în timpul unui briefing pentru reporteri. „Suntem cu siguranță interesați de a accelera livrarea NASAMS către Ucraina cât mai curând posibil”.

Statele Unite au oferit asistență de securitate în valoare de peste 16,8 miliarde de dolari de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie și a impus o gamă largă de sancțiuni economice Moscovei pentru acțiunile sale în Ucraina.

XS
SM
MD
LG