Linkuri accesibilitate

Războiul din Ucraina a ajuns la cea de 281 zi.
Războiul din Ucraina a ajuns la cea de 281 zi.

Război în Ucraina | Zelenski: Germania va trimite sisteme antiaeriene Patriot în Ucraina. 6 milioane de ucraineni nu au electricitate

Ziua 281 a invaziei: Aliații NATO au promis mai multe arme pentru Kiev. Volodimir Zelenski, a declarat că situația de pe front e dificilă. Ucraina trebuie să rămână un stat suveran ca să devină membră NATO, a spus Jens Stoltenberg la ministeriala de la București.

Principalele informații ale zilei?

18:08 1.12.2022

Schimb de prizonieri Rusia - Ucraina

Prizonieri de război ucraineni fotografiați după un schimb anterior dintre Rusia și Ucraina. Zaporojie, 24 noiembrie.
Prizonieri de război ucraineni fotografiați după un schimb anterior dintre Rusia și Ucraina. Zaporojie, 24 noiembrie.

Rusia și Ucraina au realizat încă un schimb de prizonieri, al patrulea din ultimele două săptămâni, scrie Current Time.

50 de persoane s-au întors în Ucraina și tot atâtea în Rusia. Inițial, schimbul a fost anunțat de șeful așa-numitului „DPR” numit de Rusia, Denis Pushilin.

Potrivit acestuia, 12 luptători ai „DPR” și opt luptători ai „LPR” se vor întoarce din captivitate. Cele două acronime reprezintă numele așa-ziselor instituții care controlează regiunile Luhansk și Donețk.

Ministerul rus al Apărării a declarat ulterior că „în urma procesului de negocieri, 50 de militari ruși au fost returnați de pe teritoriul controlat de regimul de la Kiev”.

Șeful biroului președintelui Ucrainei Andriy Yermak a confirmat schimbul. Printre cei care s-au întors în Ucraina, conform Current Times, se numără militarii ținuți captivi la Yelenivka, precum și apărătorii lui Mariupol și ai Azovstal

XS
SM
MD
LG