Linkuri accesibilitate

Război în Ucraina | Oamenii așteaptă și trei zile ca să intre în Vama Siret


Război în Ucraina | Oamenii așteaptă și trei zile ca să intre în Vama Siret
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:58 0:00

Coada de mașini care încearcă să intre în România prin vama Siret avea, duminică, peste 10 kilometri. Europa Liberă a stat de vorbă cu oameni care așteptaseră trei zile pentru a reuși să treacă granița. La intrarea în Vama Siret, mii de persoane așteptau în mașini sau mergeau pe jos prin frig.

Estimările arată că cel puțin jumătate de milion de persoane au plecat deja din Ucraina, după ce Vladimir Putin a decis atacarea Ucrainei. Armata rusă atacă aerian și terestru orașe importante, inclusiv capitala Kiev.

Coada de automobile de la intrarea în România este kilometrică, iar controlul actelor la ieșirea din statul aflat acum în plin război încetinește foarte mult totul.

Mâncarea și benzina devin și ele un motiv de îngrijorare. Mai multe stații de alimentare ucrainene de lângă frontieră nu mai aveau combustibil, iar rafturile de conserve se golesc și ele rapid. Nu în ultimul rând, cei care stau la coadă se uită cu suspiciune la mașinile care depășesc coloana având ca antemergător poliția.

Cei cu care a stat de vorbă corespondentul Europa Liberă sunt cu gândul nu atât la ce se va întâmpla cu ei după sosirea în România, ci, mai ales, la ce lasă în urmă: soți, tați, bunici, speranță, munca de o viață.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG