Linkuri accesibilitate

Armata ucraineană trage cu un obuzier american M777 în apropiere de linia frontului din regiunea Donețk.
Armata ucraineană trage cu un obuzier american M777 în apropiere de linia frontului din regiunea Donețk.

Războiul din Ucraina | Medvedev amenință Ucraina că nu va mai exista pe hartă

Ucraina înregistrează pierderi grele în lupta pentru Severodonețk și cere arme moderne Occidentului.

22:23 15.6.2022

ONU: Peste 4.000 de civili morți în Ucraina de la începutul războiului

Aproximativ 4.400 de civili au murit în Ucraina de la începutul invaziei rusești și până în prezent, scrie BBC, citând Organizația Națiunilor Unite.

Organizația estimează că în jur de 10.000 de civili au fost uciși sau răniți în urma crimelor de război comise de Moscova în Ucraina.

Majoritatea deceselor și rănilor au fost cauzate de arme explozive cu o arie lungă de impact, de bombardamente și de rachete.

21:25 15.6.2022

Rachetele cu rază lungă de acțiune vor ajunge în Ucraina până la sfârșitul lunii iunie

Generalul american Mark Milley, șeful Statului Major din SUA, a transmis că sistemul de rachete Himars, alături de muniție și echipaje antrenate, vor ajunge în Ucraina până la sfârșitul lunii iunie, transmite BBC.

Acest lucru înseamnă că armata ucraineană va avea în scurt timp acces la nou armament greu pe care îl vor putea manevra de la distanță împotriva soldaților ruși invadatori.

Afirmația lui Milley are loc în contextul reuniunii miniștrilor NATO ai Apărării, ce are loc în intervalul 15-16 iunie la Bruxelles. La reuniune a participat și secretarul SUA al Apărării, generalul Lloyd Austin.

Sistemul Himars poate lansa mai multe rachete ghidate cu precizie către ținte la o distanță de până la 70 de kilometri - mult mai departe decât artileria folosită în prezent de Ucraina.

20:26 15.6.2022

Discuție între secretarul american de stat și ministrul de Externe al Ucrainei

Secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, a vorbit miercuri cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, despre statusul asistenței militare promisă de SUA Ucrainei, transmite CNN.

Conversația celor doi a avut loc înainte ca președintele SUA să anunțe un nou ajutor în valoare de un miliard de dolari oferit Kievului.

La finalul discuției, Kuleba i-a mulțumit într-o postare pe Twitter lui Blinken pentru ajutorul primit din partea Statelor Unite și a precizat că Ucraina are nevoie în mod regulat de armament greu pentru a face față invaziei rusești.

Blinken și Kuleba „au discutat pașii pentru a accelera livrarea de armament greu către Ucraina și pentru a susține economia ucraineană, inclusiv prin eforturile de a se asigura că produsele agricole ucrainene ajung pe piețele din străinătate”, se arată într-un raport al purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

„Secretarul (Blinken, n.r.) a subliniat eforturile diplomatice ale Statelor Unite de a rezolva criza alimentară globală, cauzată de războiul ales al președintelui Putin în Ucraina, și a anticipat obiectivele Statelor Unite pentru viitoarele summituri G7 și NATO”, a adăugat Price.

Ministrul Ucrainei de Externe, Dmitro Kuleba, în timpul unei întrevederi fizice cu omologul său american, Antony Blinken, din Berlin, Germania, în luna mai.
Ministrul Ucrainei de Externe, Dmitro Kuleba, în timpul unei întrevederi fizice cu omologul său american, Antony Blinken, din Berlin, Germania, în luna mai.

19:30 15.6.2022

Atac terorist împotriva conducerii ucrainene, dejucat

Ministrul adjunct de Interne al Ucrainei, Iehven Ienin, transmite, citat de BBC, că un atac terorist ce viza conducerea țării a fost dejucat de autoritățile statului.

„Grație informațiilor pe care le primim de la sursele noastre operaționale, am reușit să prevenim un act terorist împotriva conducerii țării noastre”, a declarat Ienin.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG