Linkuri accesibilitate

Vehicule militare rusești distruse la o fermă agricolă care a fost folosită de trupele ruse ca bază militară în regiunea Harkov.
Vehicule militare rusești distruse la o fermă agricolă care a fost folosită de trupele ruse ca bază militară în regiunea Harkov.

Războiul din Ucraina | Gazprom reduce și mai mult livrările de gaze, iar UE își strânge cureaua. Rușii bombardează din nou Odesa

Moscova a anunțat luni o nouă reducere drastică a livrărilor de gaze către Europa în contextul războiului gazelor cu Occidentul. Kievul speră să reia exporturile de cereale „încă de săptămâna aceasta", dar rușii continuă să lovească Odesa. Un astfel de atac cu rachete a avut loc marți dimineață

Principalele informații ale zilei

21:00 26.7.2022

Interviu Vogue cu Olena Zelenska

Într-un interviu acordat revistei Vogue marți, prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a transmis că susține în prezent eforturile de instruire a medicilor din domeniul sănătății mintale, dar și a altor oameni din diverse domenii profesionale despre cum să ofere consolare în situații de urgență.

„Urmărim să câștigăm. Nu avem nicio îndoială că vom reuși. Și asta e ceea ce ne motivează”, a transmis Zelenska pentru Vogue, citată de Ukrinform.

În interviul acordat apare și președintele Zelenski, care a transmis că Olena Zelenska „este iubirea vieții mele. Dar este și prietenul meu cel mai bun. Olena chiar este cel mai bun prieten al meu. Ea este, de asemenea o patriotă, care iubește din suflet Ucraina. E adevărat. Și este și o mamă excelentă.”

Olena Zelenska, soția președintelui Volodimir Zelenski, într-o fotografie realizată de ziarul El Pais în Kiev, 2022.
Olena Zelenska, soția președintelui Volodimir Zelenski, într-o fotografie realizată de ziarul El Pais în Kiev, 2022.

19:53 26.7.2022

Rusia trimite mai multe trupe în sudul Ucrainei

Armata rusă a trimis trupe suplimentare pe flancul sudic din Ucraina, întărindu-și pozițiile din jurul localităților Zaporojie și Herson, au spus marți oficialii ucraineni într-o postare pe rețelele sociale, citați de CNN.

Mai multe postări de pe rețele sociale arată marfare încărcate cu echipament militar sau vehicule militare ce încurcă traficul de pe drumurile din peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014.

Analiștii spun că mobilizarea de trupe are ca scop împiedicarea unei eventuale contraofensive lansate de Ucraina.

Mai mulți oficiali ucraineni au refuzat să comenteze informația, însă purtătorul de cuvânt al Biroului Președintelui Ucrainei a declarat că „permutările de trupe, echipament și muniție continuă pe teritoriul peninsulei Crimeea.”

18:48 26.7.2022

Rusia va ține la toamnă exerciții militare în estul țării

Ministerul Apărării din Rusia a transmis că intenționează să organizeze exerciții militare strategice în estul țării în intervalul 30 august - 5 septembrie, mai multe agenții de presă, printre care și The Guardian, au scris marți.

Potrivit Ministerului rus, citat de agenția Interfax, la exercițiile militare, intitulate „Vostok” vor lua parte și alte țări.

16:17 26.7.2022

Rușii părăsesc Stația Spațială Internațională

Rusia va părăsi Stația Spațială Internațională în 2024, a transmis noul șef al agenției spațiale ruse, Roscosmos, citat de The Washington Post.

Oficialii de la Kremlin au invocat încă din 2021 intenția de a părăsi misiunea spațială, citând probleme legate de echipamentul învechit de la bordul stației și de riscurile adiacente acestuia.

„Ne vom îndeplini obligațiile față de partenerii noștri, dar decizia de a părăsi Stația Spațială Internațională a fost deja luată”, a transmis Iuri Borisov, șeful Roscosmos.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG