Linkuri accesibilitate

Experții criminaliști au exhumat cadavrele a 7 persoane, care, potrivit poliției, au fost împușcate în cap, unele dintre ele având mâinile legate la spate, în apropiere de satul Vorzel, raionul Bucea, regiunea Kiev.
Experții criminaliști au exhumat cadavrele a 7 persoane, care, potrivit poliției, au fost împușcate în cap, unele dintre ele având mâinile legate la spate, în apropiere de satul Vorzel, raionul Bucea, regiunea Kiev.

Războiul din Ucraina | Papa Francisc crede că invazia a fost „cumva, provocată”. Încă o groapă comună la Bucea

Toate cele trei poduri către orașul Severodonețk au fost distruse.

20:48 14.6.2022

 Rusia interzice 49 de cetăţeni britanici, inclusiv 29 de jurnalişti

Rusia a publicat marți o listă de persoane interzise actualizată care interzice intrarea în țară a unui număr total de 49 de cetățeni britanici.

Lista actualizată include 29 de jurnalişti şi 20 de cetăţeni britanici despre care Rusia consideră că sunt asociaţi cu industria de apărare din Marea Britanie, potrivit unui comunicat al Ministerului rus de Externe, citat de CNN.

20:45 14.6.2022

Cadavrele altor 64 de soldați ucraineni care au murit la Azovstal, repatriate

Cadavrele altor 64 de militari ucraineni care au murit apărând combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol – situat în sud-estul Ucrainei – au fost repatriate pe teritoriul controlat de guvern, a anunțat marți Ministerul Teritoriilor Ocupate Temporar, citat de CNN.

„Ucraina a recuperat cadavrele a 64 de eroici apărători ai Azovstal pentru înmormântarea lor demnă”, se arată în declarație . „Procesul de returnare a cadavrelor soldaților ucraineni morți continuă.”

Ministerul a spus că cadavrele au fost repatriate într-un „schimb”.

20:44 14.6.2022

Rusia cere luptătorilor ucraineni să depună armele la Severodonețk

Ministerul rus al Apărării a cerut marți luptătorilor ucraineni din Severodonețk să depună armele „cum s-a întâmplat deja cu camarazii tăi care s-au predat anterior la Mariupol”, transmite CNN.

„Solicităm autorităților oficiale de la Kiev să dea dovadă de prudență și să dea instrucțiuni adecvate militanților să-și oprească rezistența fără sens și să se retragă de pe teritoriul fabricii Azot”, a spus ministerul într-un comunicat de presă.

Ministerul a declarat că este pregătit să desfășoare o „operație umanitară” miercuri pentru a evacua civilii din uzina chimică Azot, deținută de Ucraina, pe teritoriul deținut de Rusia, la nord.

„Armata rusă și-a anunțat disponibilitatea de a desfășura o operațiune umanitară pentru evacuarea civililor din Azot în direcția nord”, spre orașul Svatove, pe teritoriul ocupat de ruși, a spus ministerul, adăugând că Rusia va deschide un coridor de evacuare pentru civili miercuri, între 8 dimineață și 8 seara.

20:43 14.6.2022

Invadarea Ucrainei va crea o penurie globală de grâu pentru cel puțin trei sezoane

Invazia Ucrainei de către Rusia va crea o penurie globală de grâu pentru cel puțin trei sezoane și va duce prețurile la niveluri record, scrie Reuters.

Ucraina, cunoscută drept coșul de pâine al Europei, are rutele maritime de export de cereale blocate de Rusia și se confruntă cu un seamă de alte probleme: de la câmpurile de grâu exploatate până la lipsa spațiului de depozitare a cerealelor.

„Ucraina va cădea de pe piață pentru o lungă perioadă de timp”, a prezis ministrul agriculturii, Mikola Solski, într-un interviu acordat pentru Reuters.

„Acum vorbim de trei recolte de grâu în același timp: nu putem scoate recolta de anul trecut, nu putem să o recoltăm și să o scoatem pe cea actuală și nu putem să o semănăm pe următoarea”, a spus el.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG