Linkuri accesibilitate

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, vizitează o zonă afectată de loviturile militare rusești în Harkov, Ucraina, 29 mai 2022.
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, vizitează o zonă afectată de loviturile militare rusești în Harkov, Ucraina, 29 mai 2022.

Războiul din Ucraina | Bătălia din Luhansk a „escaladat extrem de mult”. Zelenski a mers pe frontul de la Harkov

Ziua 95 a invaziei ruse: Forțele Moscovei încearcă să-și consolideze poziția în estul Ucrainei, prin bombardamente continue asupra „buzunarului” ucrainean.

Principalele informații ale zilei

08:55 29.5.2022

Ucraina cere arme urgent

Președintele Ucrainei a declarat într-un discurs televizat sâmbătă seara că condițiile din Donbas sunt „indescriptibil de dificile”.

Volodimir Zelenski a pledat ca armamentul greu să ajungă de urgență, pentru a respinge forțele rusești din regiunea Donbas din estul țării.

Artileria și loviturile aeriene rusești necruțătoare amenință să schimbe cursul războiului, iar sprijinul pentru sfidarea continuă a Kievului în rândul unor aliați vest-europeni pare să scadă, scrie The Guardian.

De asemenea, Zelenski a recunoscut că nu toate terenurile pe care Rusia le-a confiscat de când a anexat Crimeea în 2014 pot fi recucerite militar.

Deși este sigur că țara sa va recupera teritoriul pe care Rusia îl revendică de la invazia sa din 24 februarie, el a declarat că alte teritorii nu pot fi recuperate prin forță.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG