Linkuri accesibilitate

Explozii repetate s-au auzit în noaptea de sâmbătă spre duminică în mai multe orașe din Ucraina
Explozii repetate s-au auzit în noaptea de sâmbătă spre duminică în mai multe orașe din Ucraina

Războiul lui Putin în Ucraina | SUA nuanțează declarațiile lui Joe Biden. Kiev-ul anunță război de gherilă în teritoriile ocupate de ruși

Lvov a fost atacat cu bombe în timp ce președintele Joe Biden se afla în Polonia.

Cel puţin cinci persoane au fost rănite sâmbătă după ce cel puţin două rachete au lovit Lvov.

Mai multe localități mici au fost recucerite de contraofensiva ucraineană la est de Harkiv, lângă Mariuopol sau Sumi.

Osetia de Sud a anunțat că trimite trupe în Ucraina pentru a susține ofensiva rusă.

09:54 27.3.2022

Republica separatistă Osetia de Sud anunță că a trimis soldați în Ucraina cu scopul de „a ajuta la apărarea Rusiei, anunță AFP.

„Băieţii noştri îşi vor îndeplini cu mândrie datoria militară", a declarat pe Telegram liderul acestei republici autoproclamate, Anatoli Bibliov.

Liderul Osetiei de Sud, Anatoli Bibilov
Liderul Osetiei de Sud, Anatoli Bibilov

În 2008, Rusia a atacat Georgia pentru susținerea autoproclamatei republici Osetia de Sud. Războiul s-a soldat cu 700 de morţi şi zeci de mii de refugiaţi. Rusia a recunoscut ulterior independenţa Osetiei de Sud şi a Abhaziei, o altă regiune separatistă. Aici şi-a amplasat baze militare permanente.

07:53 27.3.2022

Se pare că cel puţin cinci persoane au fost rănite sâmbătă după ce cel puţin două rachete au lovit Lvov, un oraş din vestul Ucrainei care a fost ferit anterior de cel mai grav atac brutal al Rusiei, au declarat oficialii locali.

Unul dintre obuze a lovit o unitate de depozitare a combustibilului care a luat foc, iar o alta ulterioară a provocat „daune semnificative” infrastructurii orașului, potrivit primarului Andriy Sadovyi.
Ulterior, Maksym Kozytsky, șeful administrației militare regionale din Liov a anunțat pe contul său Telegram încă trei explozii în urma loviturii asupra depozitului de combustibil.

XS
SM
MD
LG