Linkuri accesibilitate

Combinatul Azovstal, în subteranele căruia sunt încă 200-300 de civili este bombardat întruna de forțele ruse, în ciuda promisiunilor Kremlinului că va înceta focul pe timpul zilei, până sâmbătă - Imagine din bombardamentul de joi, ziua - foto Reuters
Combinatul Azovstal, în subteranele căruia sunt încă 200-300 de civili este bombardat întruna de forțele ruse, în ciuda promisiunilor Kremlinului că va înceta focul pe timpul zilei, până sâmbătă - Imagine din bombardamentul de joi, ziua - foto Reuters

Războiul lui Putin în Ucraina | ONU trimite un nou convoi de salvare la Azovstal. Putin își cere scuze pentru declarațiile lui Lavrov

Lupte „sângeroase” au loc în Azovstal, după ce trupele rusești au luat cu asalt combinatul siderurgic din Mariupol. 300 de persoane neînarmate s-ar afla încă acolo: femei, bătrâni și circa 30 de copii. Rusia a anunțat focului pe timp de zi, până sâmbătă.

Un nou convoi al ONU se îndreaptă către Azovstal, a declarat șeful umanitar al ONU, Martin Griffiths. La Azovstal au rămas captivi în continuare 300 de civili, majoritatea femei, bătrâni și copii, supuși atacurilor permanente ale forțelor ruse, în ciuda promisiunii Kremlinului de încetare a focului până sâmbătă.

Vladimir Putin și-a cerut scuze pentru comentariile ministrului de externe, Serghei Lavrov, care a spus că Adolf Hitler are origini evreiești, potrivit premierului israelian, Naftali Bennett.

Schimbare în relația Germania - Ucraina. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a invitat la Kiev pe cancelarul Olaf Scholz și pe președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, după ce guvernul german a anunțat că va trimite armament greu în Ucraina.

88% dintre europeni sunt de acord să primească în statele UE refugiați ucraineni care fug din calea războiului.

Schimbare în relația Israel - Ucraina. Comentariile recente ale șefului diplomației ruse, Serghei Lavrov au apropiat Israelul de Ucraina, care a promis Kievului susținere, vigilență împotriva Rusiei ca să nu poată ocoli sancțiunile și ajutor pentru reconstruirea Ucrainei.

00:04 6.5.2022

 Marea Britanie impune sancțiuni companiei siderurgice Evraz, la care Abramovici este acționar

Guvernul Marii Britanii a aplicat sancțiuni împotriva companiei Evraz, multinaționala producătoare de oțel deținută în parte de miliardarul Roman Abramovici, cândva printre cele mai mari companii din Marea Britanie.

Foreign Office a declarat joi că Evraz „operează în sectoare de importanță strategică pentru guvernul Rusiei” și că acțiunea va „înlătura și mai mult rezervele financiare ale lui Putin și va asedia economia și va sprijini rezistența continuă a Ucrainei”.

Sediul social al Evraz este în districtul Mayfair din Londra, dar are operațiuni vaste de minerit și producție de oțel în Rusia, cu peste 70.000 de angajați.

Marea Britanie și aliații, inclusiv SUA și UE, au folosit sancțiunile împotriva companiilor și oamenilor de afaceri ruși ca unul dintre principalele instrumente de răspuns la invazia Ucrainei.

Măsura împotriva Evraz este considerată a fi prima dată când un fost membru din Top 100 al Forbes a fost supus sancțiunilor. Compania a fost evaluată la peste 5 miliarde de lire sterline încă din ianuarie.

Acțiunile Evraz au fost suspendate de la tranzacționare la Bursa de la Londra în martie, după ce guvernul Marii Britanii a impus sancțiuni împotriva lui Abramovici, care deține un pachet de 29% din acțiunile companiei. Consiliul său a demisionat, de asemenea, după sancțiunile împotriva lui Abramovici.

XS
SM
MD
LG