Linkuri accesibilitate

Răzgândire. Nu mai e nevoie de carantină pentru cei care vin din Spania în România


Persoanele care intră din Spania în România nu vor mai sta în carantină

După ce Spania fusese inclusă pe lista galbenă, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, luni seara, hotărârea de a elimina Spania de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România.

Potrivit comunicatului Comitetului, a fost luată decizia ca instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zonele de risc epidemiologic ridicat să se adopte prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza situației emisă de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și a propunerilor formulate de Institutul Național de Sănătate Publică.

La emiterea acestor decizii vor fi luate în considerare toate implicațiile asupra sănătății publice și vor fi analizate aspectele socio-economice generate de instituirea măsurii de carantinare.

În cazul în care situația o impune, decizia privind instituirea carantinei pentru cetățenii care se întorc în România poate fi luată pentru anumite zone sau regiuni administrative din statele cu risc epidemiologic ridicat.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG