Linkuri accesibilitate

Răzvan Cherecheș, consilier onorific al secretarului de stat Andreea Moldovan


România - Profesorul Răzvan Cherecheș

Profesorul Răzvan Cherecheș a fost numit miercuri consilier onorific, adică neplătit, al secretarului de stat de la Sănătate, Andreea Moldovan.

„Asta înseamnă că voi putea să îmi expun opiniile și să furnizez dovezi pentru măsurile propuse și Andreea Moldovan mă va asculta”, a scris miercuri pe pagina sa de Facebook Răzvan Cherecheș.

Profesorul a spus că opiniile sale vor exprima doar „punctul de vedere” al specialistului, fără nicio afiliere politică, suportul său în domeniul sănătății publice fiind cel „oferit oricărei autorități sau partid care dorește să îl asculte”.

Cherecheș a dat asigurări că noua sa postură de consilier onorific nu înseamnă că nu va critica „măsurile (sau absența lor) nepotrivite”, cu diferența că de astă dată va folosi pluralul asumat la persoana întâi în locul persoanei a treia.

Profesorul de la Cluj a fost unul din cei mai mari critici ai măsurilor luate de autorități în pandemie.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Când preoții trec de la teorie la faptă. Școala de șah de la biserică
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:34 0:00
XS
SM
MD
LG