Linkuri accesibilitate

Trupele rusești își continuă ofensiva în Donețk. Grupul Wagner ar fi capturat un complex industrial din Bahmut


Soldat ucrainean, în tranșee, în timpul luptelor din zona orașului Bahmut, în Donețk.
Soldat ucrainean, în tranșee, în timpul luptelor din zona orașului Bahmut, în Donețk.

Trupele rusești își continuă ofensiva în regiunea Donețk și au lansat trei rachete, aproape 20 de atacuri aeriene și peste 50 de atacuri de artilerie în ultimele 24 de ore, potrivit Comandamentului general al armatei ucrainene.

Ofensiva trupelor rusești continuă în special înspre localitățile Lyman, Bahmut, Avdiika și Marinka, potrivit Comandamentului militar ucrainean.

Principalele lupte se duc în zona localităților Bilohorivka, Bakhmut, Avdiivka și Marinka.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, grupul de mercenari Wagner a preluat cel mai probabil complexul industrial AZOM din nordul Bahmutului și continuă să avanseze în oraș.

Informația cu privire la preluarea obiectivului industrial a fost lansată inițial de bloggerii militari ruși, dar pare să aibă un suport real, conform imaginilor disponibile prin geo-localizare, menționează ISR.

În ultimele 24 de ore, Forțele aeriene ucrainene au lansat la rândul lor cinci atacuri asupra unor baze temporare rusești și au doborât mai multe drone lansate de inamic.

Volodimir Zelenski s-a a întâlnit marți cu sldați care luptă în regiunea Sumi, din nord-estul Ucrainei.
Volodimir Zelenski s-a a întâlnit marți cu sldați care luptă în regiunea Sumi, din nord-estul Ucrainei.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a subliniat în discursul său de marți rezistența de care au dat dovadă trupele din localitățile atacate de forțele rusești și le-a mulțumit celor care cred că Rusia poate pierde mai repede decât s-ar crede războiul.

„Vreau să le mulțumesc fiecăruia din cei care, din chemarea inimii, în diferite țări și pe diferite platforme, cu cuvinte diferite, dar la fel de onest și puternic amintesc lumii că agresiunea rusească poate să ia sfârșit mai repede decât se spune uneori. Mai repede, dacă lumea e mai rapidă, dacă lumea e mai determinată”, a transmis el.

Chiar dacă este posibil ca grupul de mercenari Wagner să fi preluat controlul asupra complexului industrial Azom, zona de nord a orașului Bahmut e încă disputată, a scris Ministerul Apărării din Marea Britanie, care urmărește constant desfășurarea de forțe din războiul din Ucraina.

Ofensiva rusească este în scădere față de perioada recentă și s-ar putea confrunta cu o lipsă de personal, după ce grupul Wagner a confirmat recent eliberarea a 5.000 de prizonieri recrutați din închisorile din Rusia.

  • 16x9 Image

    Ovidiu Cornea

    Ovidiu Cornea lucrează în presă de peste 16 ani. A activat ca reporter și redactor în presa scrisă și online din Cluj - inclusiv corespondent național. În ultimii ani a lucrat în radio. A fost invitat cu regularitate în diverse emisiuni TV, locale și regionale.

    Îi place munca de teren, dar și dezbaterea temelor cu miză comunitară, socială. Articolele sale pe teme din domeniile Educație, Mediu, Inovație, au fost premiate în 2021 la Gala Premiilor Profesioniștilor din Presă Cluj, jurizate de jurnaliști notorii la nivel național.

    Este licențiat în Jurnalism, cu master în Sociologie și Asistență Socială.

XS
SM
MD
LG