Linkuri accesibilitate

 Soldații ucraineni merg pe o stradă din Pokrovsk, regiunea Donețk, 8 iulie 2022.
Soldații ucraineni merg pe o stradă din Pokrovsk, regiunea Donețk, 8 iulie 2022.

Războiul din Ucraina | Armata rusă a continuat să bombardeze în Donețk. Trupele ucrainene se antrenează în Marea Britanie

Oficialii ucraineni avertizează că situaţia umanitară în oraşul Severodoneţk, din estul țării, va fi „catastrofală" în viitorul apropiat.

09:13 9.7.2022

Putin amenință Occidentul cu mărirea prețului la energie

Preşedintele Vladimir Putin a avertizat Occidentul că o continuare a sancţiunilor împotriva Rusiei din cauza războiului din Ucraina riscă să declanşeze creşteri catastrofale ale preţurilor energiei pentru consumatorii din întreaga lume, transmite Reuters.

Putin, care consideră sancţiunile impuse Rusiei drept o declaraţie de război economic, a spus că apelurile occidentale de a reduce dependenţa de energia rusă au făcut pieţele globale „febrile”, cu creşteri semnificative ale preţurilor petrolului şi gazelor.

Clienţii din Uniunea Europeană au spus că vor să renunţe la gazul rusesc, în timp ce liderii Grupului celor Şapte au declarat luna trecută că vor să exploreze „plafoane de preţ” pentru combustibilii fosili din Rusia, inclusiv petrolul.

„Utilizarea în continuare a sancţiunilor poate duce la consecinţe şi mai grave – fără exagerare, chiar catastrofale – pe piaţa mondială a energiei”, le-a spus Putin liderilor industriei de petrol şi gaze din Rusia.

XS
SM
MD
LG