Linkuri accesibilitate

Un pompier stinge focul într-o clădire din Zatoka, regiunea Odesa, lovită de ruși miercuri, 17 august.

Războiul din Ucraina | Ucraina se află în spatele exploziilor din Crimeea. Atac cu rachete în regiunea Odesa

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 175 zi. Bombardamentele au continuat în zona de sud a țării, iar în Crimeea au fost auzite noi explozii.

20:31 17.8.2022

Mai mulți soldați ruși uciși de bombardamentele armatei Ucrainei în regiunea Herson

Forțele armate ucrainene au publicat miercuri un videoclip care arată mai multe poziții ale armatei ruse distruse din regiunea Herson, ocupată de Kremlin la începutul războiului.

Armata Ucrainei transmite că între 10 și 15 soldați ruși au fost uciși în urma loviturilor asupra unui post rusesc din apropierea orașului Nova Kakhovka.

„Baza (militară, n.r.) ocupanților a fost distrusă în Nova Kakhovka”, a declarat Serviciul de Grăniceri de Stat, citat de CNN.

Îi lovim cu putere | Trupele ucrainene trag cu armele grele în regiunea Donbas
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:25 0:00

18:40 17.8.2022

Secretarul general al ONU, în Ucraina

Secretarul General al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a ajuns miercuri la Lvov înainte de întâlnirile dintre liderii Ucrainei și Turciei, potrivit purtătorului său de cuvânt, citat de CNN.

Guterres se va afla la Lvov joi pentru discuțiile bilaterale dintre oficialii ucraineni și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Vineri, liderul ONU va călători la Odesa pentru a ține discuții trilaterale cu liderii Ucrainei și Erdogan cu privire la situația exportului de cereale.

În luna iulie, Ucraina și Rusia au semnat un acord mediat de ONU și Turcia pentru a permite reluarea exportului de cereale în siguranță. Secretarul ONU a salutat atunci acordul semnat de către diplomații celor două state, pe care l-a numit „o rază de speranță” adusă țărilor grav afectate de criza alimentară iscată de pe urma războiului din Ucraina.

Sâmbătă, Antonio Guterres se va deplasa la Istanbul, în Turcia.

18:17 17.8.2022

Mai puțin de jumătate din școlile din Ucraina se vor putea redeschide în septembrie

Ministerul Educației din Ucraina a transmis că aproape jumătate din școlile din țară își vor putea relua cursurile începând cu luna septembrie.

„La momentul de față, aproximativ 41% din instituțiile școlare sunt pregătite să reînceapă predarea în septembrie”, a transmis marți ministrul Educației, Serghei Șkarlet, citat de CNN.

Acesta a transmis că printre regiunile cele mai pregătite pentru reluarea cursurilor școlare se numără regiunile Lvov (83% din școli), Cernăuți (78%) și orașul Kiev (68%).

„Alte regiuni continuă să depună eforturi active pentru a crea condițiile adecvate și sigure în instituțiile de învățământ”, a transmis Șkarlet. Ministrul le-a dat asigurări părinților ucraineni că instituțiile școlare vor avea adăposturi anti-aeriene pentru copii.

O sală de clasă distrusă în urma bombardamentelor din orașul Ciuhuiiv, Ucraina, 25 iulie 2022.
O sală de clasă distrusă în urma bombardamentelor din orașul Ciuhuiiv, Ucraina, 25 iulie 2022.

17:23 17.8.2022

Raport: Kievul a fost în spatele a cel puțin 3 explozii în Crimeea

Ucraina s-a aflat în spatele a cel puțin trei explozii din peninsula Crimeea: cea de la baza aeriană Saki, cea de la un depozit de muniții în localitatea Maiske și cea de la un aerodrom din Gvardeiskoe, toate în luna august, potrivit unui raport al Guvernului ucrainean, citat de CNN.

Un oficial ucrainean a transmis informația sub condiția anonimatului.

Raportul descrie atacul de la baza aeriană Saki ca fiind o pierdere grea pentru Rusia, în timp ce restul atacurilor servesc drept dovadă că statul ucrainean are capacitatea militară sistematică de a viza ținte în Crimeea.

Baza aeriană Saki a fost zguduită de explozii pe data de 9 august, fapt ce a dus la distrugerea și avarierea mai multor avioane de război ale armatei ruse, dar și la uciderea a cel puțin o persoană. Ucraina nu a revendicat până la momentul de față atacurile. O altă serie de explozii a avut loc în Crimeea marți, de data aceasta la un depozit de muniții din Maiske și la un aerodrom din Gvardeiskoe.

O coloană de fum se ridică după ce mai multe explozii au avariat un depozit de muniții din satul Maiske, 16 august 2022.
O coloană de fum se ridică după ce mai multe explozii au avariat un depozit de muniții din satul Maiske, 16 august 2022.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG