Linkuri accesibilitate

Trei noi rachete doborâte de armata rusească în orașul Belgorod. Atacuri în opt regiuni ucrainene


Orașul Belgorod, învecinat cu Harkov, una din zonele de concentrare a ofensivei rusești, a fost atacat în mai multe rânduri pe parcursul războiului din Ucraina.
Orașul Belgorod, învecinat cu Harkov, una din zonele de concentrare a ofensivei rusești, a fost atacat în mai multe rânduri pe parcursul războiului din Ucraina.

Forțele aeriene rusești au doborât trei noi rachete în orașul Belgorod, de la granița cu Ucraina, potrivit guvernatorului regiunii, Vyacheslav Gladkov, transmite agenția germană de presă (DPA).

O tânără a fost ușor rănită și mai multe locuințe avariate, potrivit oficialului rus, care nu a vorbit însă despre cine a lansat atacurile.

În urmă cu două zile alte patru rachete ar fi fost doborâte de forțele ruse, fără să există însă persoane rănite, potrivit Reuters.

Nici atunci autoritățile rusești nu au vorbit despre originea atacurilor, dar în trecut atât guvernatorul Belgorodului cât și cei ai altor regiuni rusești de la granița cu Rusia au reclamat atacuri de pe teritoriul ucrainean, notează DPA.

În ianuarie, autoritățile rusești afirmau că 25 de persoane au fost ucise și aproape 100 rănite în Belgorod, în urma atacurilor petrecute după declanșarea războiului din Ucraina.

Regiunea Belgorod se învecinează cu regiunea Harkov din Ucraina, unde trupele ruse au lansat constant atacuri, menționează Kiev Independent.

În mod oficial Ucraina nu și-a declinat până acum responsabilitatea legată de atacurile din Belgorod.

Pe de altă parte, trupele ruse ar fi lansat la rândul lor, de aici, atacuri asupra Harkovului.

Trei rachete lansate de trupele rusești asupra Harkovului, din Belgorod.
Trei rachete lansate de trupele rusești asupra Harkovului, din Belgorod.

În ultimele 24 de ore, în Ucraina, 3 peroane au murit și 20 au fost rănite în urma atacurilor trupelor rusești în opt regiuni ucrainene, din estul, sudul și nordul țării.

Luptele continuă în zona orașului Bahmut, care are un rol strategic în evoluția viitoare a războiului, potrivit președintelui Volodimir Zelenski.

  • 16x9 Image

    Ovidiu Cornea

    Ovidiu Cornea lucrează în presă de peste 16 ani. A activat ca reporter și redactor în presa scrisă și online din Cluj - inclusiv corespondent național. În ultimii ani a lucrat în radio. A fost invitat cu regularitate în diverse emisiuni TV, locale și regionale.

    Îi place munca de teren, dar și dezbaterea temelor cu miză comunitară, socială. Articolele sale pe teme din domeniile Educație, Mediu, Inovație, au fost premiate în 2021 la Gala Premiilor Profesioniștilor din Presă Cluj, jurizate de jurnaliști notorii la nivel național.

    Este licențiat în Jurnalism, cu master în Sociologie și Asistență Socială.

XS
SM
MD
LG