Linkuri accesibilitate

Zeci de rachete și drone, doborâte de ucraineni în Kiev, Dnipro și în estul țării


UKRAINE-CRISIS/ATTACK-KYIV

Trupele rusești au lansat noi atacuri cu rachete și drone asupra Kievului, dar și la Dnipro și în estul țării. Forțele ucrainene au doborât 10 rachete și peste 20 de drone, transmite Reuters.

Rusia a intensificat atacurile cu rachete și drone asupra Ucrainei în această lună, atacând în principal instalațiile de logistică și infrastructură înainte de contraofensiva în pregătire a Ucrainei, notează agenția de presă.

Atacul asupra Kievului a fost al treisprezecelea din această lună, potrivit autorităților ucrainene.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că au doborât 10 rachete trase din Marea Caspică, 23 de drone de producție iraniană Shahed și două drone de recunoaștere.

Armata rusească ar fi lansat un total de 17 rachete și 31 de drone în timpul atacurilor, care au început joi în jurul orei 22:00 și au continuat până vineri dimineață.

Drone și rachete lansate de forțele rusești au lovit ținte din regiunile Harkov și Dnipropetrovsk, potrivit oficialilor, fără a exista informații despre posibile victime.

"A fost o noapte foarte dificilă. A fost zgomotos - inamicul a lansat un atac în masă asupra regiunii cu rachete și drone", a spus Serhiy Lysak, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, într-un mesaj pe Telegram.

Mai multe case, mașini și sediile unor companii private, inclusiv o companie de transport și o benzinărie, au fost avariate, potrivit acestuia.

În Kiev, acoperișul unui mall, o casă privată și mai multe mașini au fost avariate., potrivit oficialilor.

Guvernatorul regiunii Harkov a raportat și el daune la mai multe case private și unități industriale.

Începând din octombrie Rusia a lansat sute de atacuri cu rachete, în încercarea încercând de a distruge infrastructura critică și instalațiile energetice.

  • 16x9 Image

    Ovidiu Cornea

    Ovidiu Cornea lucrează în presă de peste 16 ani. A activat ca reporter și redactor în presa scrisă și online din Cluj - inclusiv corespondent național. În ultimii ani a lucrat în radio. A fost invitat cu regularitate în diverse emisiuni TV, locale și regionale.

    Îi place munca de teren, dar și dezbaterea temelor cu miză comunitară, socială. Articolele sale pe teme din domeniile Educație, Mediu, Inovație, au fost premiate în 2021 la Gala Premiilor Profesioniștilor din Presă Cluj, jurizate de jurnaliști notorii la nivel național.

    Este licențiat în Jurnalism, cu master în Sociologie și Asistență Socială.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Când preoții trec de la teorie la faptă. Școala de șah de la biserică
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:34 0:00
XS
SM
MD
LG