Linkuri accesibilitate

Rachete rusești au lovit centrul orașului ucrainean Kramatorsk. Zeci de victime, printre care și copii


Rachete rusești au lovit centrul orașului Kramatorsk, din estul Ucrainei, ucigând patru persoane și rănind multe altele, potrivit oficialilor ucraineni.

Cel puțin patru persoane au fost ucise și peste 40 rănite într-un atac rusesc cu rachete are a lovit un restaurant și case din Kramatorsk, potrivit AFP, care citează surse oficiale. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că un copil se numără printre cei uciși în atac.

În discursul său, Volodimir Zelenski, a anunțat că echipele de salvare intervin pentru a ajuta victimele și a limita pagubele.

„Fiecare astfel de manifestare a terorii ne dovedește din nou și din nou, nouă și întregii lumi, că Rusia merită un singur lucru ca urmare a tot ceea ce a făcut: înfrângere și un tribunal, procese corecte și legale împotriva tuturor ucigașilor și teroriștilor ruși”, a spus președintele Ucrainei.

Poliția ucraineană afirmă că Rusia a tras două rachete sol-aer S-300 asupra orașului Kramatorsk.

"Cadavrele a trei persoane, inclusiv un minor născut în 2008, au fost recuperate de sub dărâmături. Printre răniți s-a numărat și un copil născut în 2022", a declarat Ministerul de Interne de la Kiev, Igor Klimenko.

Serviciul ucrainean de urgență a anunțat pe Telegram că 47 de persoane au fost rănite în lovitura care a distrus un popular restaurant din oraș.

Mai multe clădiri din apropiere au fost avariate în atacul asupra orașului, pe care Rusia l-a vizat frecvent de la invazia pornită în februarie 2022.

Kramatorsk se află la aproximativ 30 de kilometri de linia frontului.

Între timp, marșul surpriză către Moscova al mercenarilor rebeli Wagner din weekend a oferit armatei ucrainene o ocazie de ofensivă în apropierea orașului Bahmut, potrivit reprezentanților Ministerului Apărării de la Kiev.

Atacurile în zonă continuă pentru a patra zi", a anunțat marți ministrul adjunct al apărării, Hanna Malyar, pe Telegram. În fiecare zi, s-au făcut progrese "de-a lungul flancurilor", a mai declarat ea.

Cu toate acestea, forțele ucrainene nu au pătruns încă în orașul ocupat de trupele rusești. Rușii folosesc acum fortificațiile construite anterior de ucraineni, a scris Malyar: "Prin urmare, sunt necesare eforturi mai mari și răbdare pentru eliberarea acestor zone".

Cea mai mare parte a orașului Bahmut, situat în regiunea Donețk, a fost capturat de ruși după luni de lupte sângeroase între armata ucraineană și unitățile companiei de mercenari Wagner conduse de Evgheni Prigojin.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG