Linkuri accesibilitate

Mazăre cere anularea condamnării definitive de 9 ani de închisoare și anunță că va da statul român în judecată la CEDO


Fostul edil al Constanței, Radu Mazăre, adus luni în țară din Madagascar cu o escortă a Poliției, a depus contestație în anulare pentru condamnarea definitivă la 9 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor fictive.

Este vorba despre condamnarea pentru executarea căreia a fost extrădat din Madagascar.

Contestația în anulare este o cale extraordinară de atac, iar dacă aceasta este admisă, poate duce chiar la anularea sentinței definitive de condamnare.

Radu Mazăre a fost adus, marţi, de la Penitenciarul Rahova la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca instanţa să confirme mandatul de arestare preventivă dispus în lipsă într-un alt dosar, Polaris. ÎCCJ a confirmat mandatul de arestare. În acest dosar, în care este acuzat că a primit bani pentru a favoriza firma de salubritate a deputatului Eduard Martin, Mazăre a fost condamnat în primă instanţă la 9 ani şi 10 luni de închisoare.

Potrivit procedurii, inculpatul trebuie prezentat în faţa instanţei pentru confirmarea mandatului.

"Nu doresc să dau o declaraţie", le-a spus Mazăre, marți, judecătorilor. Nici avocaţii săi nu au dorit să susţină ceva în sala de judecată, portivit Agerpres.

Una dintre avocatele lui Radu Mazăre a precizat, după audiere, că Mazăre nu va face denunţuri, mai menționează sursa citată.

Instanța a rămas în pronunțare.

Radu Mazăre a transmis, printr-un comunicat de presă, că se va descurca „onorabil și demn” în închisorile din România. Totodată, el a anunțat că va da România în judecată la CEDO, considerând că i s-au încalcat drepturile de către statul român.

„Văd că foarte mulți vorbesc despre condamnarea mea de 9 ani și a celorlați oameni din acest dosar, care este în opinia mea și a avocaților una absolut nedreaptă și revoltătoare”, a mai transmis Mazăre.

În momentul întoarcerii în România, luni seara, de la Aeroportul Otopeni, Radu Mazăre a fost dus la Penitenciarul Rahova, unde va sta în carantină 21 de zile, după care va fi transferat la un penitenciar apropiat de localitatea de domiciliu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG