Linkuri accesibilitate

Radu Mazăre pentru Roșia Today: „PSD este pentru mine subiect închis”


Condamnat la 9 ani de închisoare, Radu Mazăre a cerut să muncească în cadrul Penitenciarului Rahova la atelierul de service auto. O comisie a stabilit însă ca fostul primar al Constanței să lucreze la atelierul de croitorie din cadrul închisorii.

Contactat telefonic de reporterii Roșia Today prin intermediul unui mobil camuflat într-o pâine, Radu Mazăre a avut amabilitatea să ne explice despre noul său job.

Reporter: Ați început deja să lucrați la croitorie?

Încă nu. Mai întâi aș vrea să mă deprind cu mașina de cusut, care este un Singer din 1943, din timpul războiului. Până în prezent zece deținuți s-au accidentat lucrând la ea, pentru că este foarte veche și dacă nu ești atent îți coase mâna de tăblia mesei și acolo mori. Este o mașină foarte puternică. Momentan s-a stricat cutia de viteze și mă băgasem sub ea s-o repar.

Reporter: Practic dvs vă pricepeți la mașini auto, nu la croitorie.

Evident. Moda reprezintă o pasiunea de-a mea și de-a prietenei mele, dar să nu mă întrebați cum se cos niște pantaloni rupți în fund că nu știu să vă răspund. Învăț o dată cu ceilalți colegi.

Reporter: Care va fi primul obiect vestimentar pe care îl veți confecționa?

M-am gândit să fac o uniformă de soldat nazist și să i-o trimit cadou lui Iohannis. Sunt aici din cauza lui și a statului paralel, sper că toată lumea e convinsă de asta.

Reporter: Nu prea, dar nu insistăm. Ați aflat dacă penitenciarul Rahova colaborează cu vreo firmă de îmbrăcăminte?

Din ce știu, furnizează echipamente pentru Salubris și pentru a treia de fotbal din Bulgaria. Însă eu am să-i propun directorului să facem ceva haute couture. Mă pricep oarecum, am experiență de la „carnavalele” organizate la Mamaia.

Reporter: La ce v-ați gândit, ne puteți spune în exclusivitate?

Sigur că da. Aș face niște costume de baie haioase, din alea cu dungi, pentru deținuții de la Rahova. Am purtat eu într-un clip muzical cu Loredana Groza. A fost ca un fel de premoniție.

Reporter: Și la ce să le folosească deținuții?! Aveți piscină la Rahova?!

Da, există un fel de piscină. Când plouă tare, cum s-a întâmplat zilele trecute, se strânge apa în curte într-un lighean. Cine pierde la partida de barbut și nu are bani să plătească, este forțat să rămână în costum de baie și să sară în lighean de pe gard. Așa ne mai distrăm seara. Ce să facem, glume de autobază. Nivelul aici este destul de scăzut. L-a mai ridicat Liviu Dragnea, dar el nu participă la jocurile noastre. Vorbește singur toată ziua și îi înjură pe consultanții israelieni care i-a avut la alegeri.

Reporter: Domnule Mazăre, o ultimă întrebare: vă mai interesează ce se întâmplă în PSD?

De când Viorica Dăncilă a preluat partidul, PSD este pentru mine subiect închis. Și eu sunt pentru ei tot un subiect închis, numai că eu chiar sunt închis la Rahova, în timp ce ei sunt la Neptun și distrug partidul. Mi-e silă. Nu vreau să mai aud de ei. La revedere.

Reporter: La revedere și croitorie ușoară.

Mulțumesc.

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG