Linkuri accesibilitate

Raed Arafat, audiat la Parchet într-o anchetă privind neglijențele din cazul Colectiv


Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a sosit, marți, la Parchetul General, pentru a fi audiat, la patru ani de la tragedia petrecută în clubul Colectiv. Arafat nu a făcut declarații, fiind apostrofat de familiile victimelor.

Șeful DSU, Raed Arafat,a fost așteptat de mai multe persoane, victime ale tragediei de la Colectiv și reprezentanți ai familiilor victimelor, care i-au cerut explicații și l-au apostrofat, la patru ani de la tragedie.

„Alexandru Hogea, vă spune ceva?”, a fost întrebat de Narcis Hogea, tatăl celei de-a 60-a victimă a incendiului de la Colectiv.

O femeie i-a strigat lui Arafat „Criminalule”.

Raed Arafat nu a făcut declarații.

Audierea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență vine după ce procurorii Parchetului General au deschis un dosar ca urmare a plângerii părinților victimelor și supravietuitorilor tragediei, care au acuzat autoritățile de neglijență și ucidere din culpă.

La 30 octombrie 2019, se vor împlini 4 ani de la tragedia din clubul bucureştean Colectiv. În urma incendiului, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar apoi mulţi dintre răniţii internaţi, numărul victimelor ajungând atunci la 64. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi. Ulterior, la un şi 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanţul total la 65.

De asemenea, zeci de persoane încă se află sub tratament pentru a-şi îngriji rănile.

Raed Arafat a fost criticat în timpul tragediei de la Colectiv pentru coordonarea ambulanțelor care au ajuns cu întârziere și nepregătite la locul incendiului, în urma căruia au murit peste 60 de persoane, tineri în marea lor majoritate, iar peste 20 au murit pe loc.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG