Linkuri accesibilitate

Raed Arafat: E foarte posibil ca starea de urgență să fie prelungită încă o lună


Raed Arafat

Secretarul de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat, a arătat, sâmbătă, că starea de urgență decretată ca urmare a pandemiei de coronavirus va fi, cel mai probabil, cu încă o lună după termenul de 16 aprilie.

Dacă vorbim de starea de urgență e foarte posibil să ajungă să fie prelungită încă o lună. Poate această decizie va fi luată în cursul săptămânii viitoare, înainte să ajungem la data limită a stării de urgență", a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență a arătat că stare de combatere a virusului ar putea dura până la finalul lunii mai.

Starea critică, depinde – în unele țări a urcat și după, a început coborârea. În altele s-a menținut.

Nu cred că vom ieși din starea de combatere a virusului înainte de sfârșitul lunii mai. Va fi o perioadă continuă de combatere până să spunem că a trecut. Depinde cum va evalua situația", a precizat Raed Arafat.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, la rândul său, că prelungirea stării de urgență este dependentă de evoluția răspândirii cazurilor de coronavirus.

Totodată, vineri, președintele Klaus Iohannis a spus că de acum va începe o perioadă grea, până vom atinge vârful crizei, și a făcut apel la românii din diaspora să nu vină acasă de Paște.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 16 martie decretul privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României pentru 30 de zile.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Prietenii și dușmanii ministrului Daea
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:57 0:00
XS
SM
MD
LG