Linkuri accesibilitate

Raed Arafat: Nu a avut loc o discuție privind amânarea redeschiderii școlilor


Raed Arafat

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, infirmă existența vreunei discuții oficiale privind posibilitatea amânării prezenței în școli până la 1 octombrie, după ce premierul Ludovic Orban a ridicat această posibilitate.

O discuție oficială nu a avut loc. Asta trebuie să se înțeleagă, o discuție oficială nu a avut loc. Există anumite puncte de vedere și clar vor fi analizate aceste puncte de vedere, iar eu cred că trebuie comunicat din ce în ce mai mult cu părinții. Știu că a fost o conferință de presă a ambelor ministere, Sănătate, Educație, aceste lucruri trebuie repetate, explicate, răsexplicate, până toată lumea înțelege care va fi mersul lucrurilor", a afirmat Raed Arafat, vineri seară, într-o emisiune la Antena 3.

Anterior, Ludovic Orban invoca opiniile specialiștilor, medici epidemiologi și infecționiști pentru a arăta că există posibilitatea unei amânări de două săptămâni.

„Sigur că au fost discuţii pe tema asta, există puncte de vedere exprimate de specialişti, în special de medici, epidemiologi, infecţionişti, care spun că atât profesorii, cât şi copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că pe anchetele epidemiologice o mare parte dintre cei infectaţi au spus că au fost în concediu sau într-un weekend într-o deplasare de concediu şi s-a discutat acest lucru, încă nu s-a luat o decizie în acest sens. În mod evident, se va anunţa în timp util dacă se va lua o decizie, deocamdată sunt nişte opinii care au fost exprimate", a spus vineri premierul Ludovic Orban, cu privire la posibilitatea amânării începerii școlii.

Școala ar trebui să înceapă pe 14 septembrie iar pe 10 septembrie toate școlile ar trebui să știe în ce scenariu se încadrează.

Grupul interministerial care decide condițiile în care vor fi redeschise școlile a primit trei variante de începere a școlii de la asociațiile de părinți. Primul scenariu prevede revenirea la sistemul normal, cu prezența elevilor în bănci, al doilea cu împărțirea clasei în jumătate, o parte la școală și o parte online, prin împărțirea clasei în două grupe, a căror prezență la școală ar alterna din două în două săptămâni. Excepție ar face copiii din clasele începătoare pentru care distanțarea ar fi foarte strictă. Al treilea scenariu ar presupune doar participarea la cursuri în regim online.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG