Linkuri accesibilitate

Raed Arafat: România nu va introduce restricții pentru cei nevaccinați, dar alte țări ar putea să o facă


RAED ARAFAT
RAED ARAFAT

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a declarat că în România autorităţile nu s-au gândit să aplice discriminări şi reguli de restricţionare a persoanelor care nu se vaccinează, dar este posibil ca anumite țări să procedeze în acest sens.

În România noi am zis că nu vom aplica astfel de discriminări şi nu vom aplica astfel de reguli, dar afară, mai ales în zone în care a fost acum strict să nu se ducă nimeni, e posibil să se spună că nu poţi să vii decât dacă eşti vaccinat", a afirmat şeful DSU sâmbătă seara, într-o emisiune la un post de televiziune.

Aspectul cel mai important al vaccinării anti-COVID-19 este că, chiar dacă o persoană va face apoi forme uşoare de coronavirus, nu se va mai ajunge la forme severe şi la sechele pulmonare pe perioade lungi sau chiar pe viaţă.

Vaccinul este lumina de la capătul tunelului, dar mai avem mult de mers până să ajungem la final”, a spus Arafat.

Secretarul de stat a atras atenția că în timpul sărbătorilor o parte a populației nu a respectat măsurile de protecție, deci este posibil ca în perioada următoare să crească numărul de cazuri de infectare cu Covid.

Clar că după sărbători este posibil să avem din nou o creştere, acum depinde această creştere cât de mare şi cât de abruptă va fi”.

Arafat a precizat că ne aflăm pe un platou, iar scăderea înregistrată în ultima perioadă a fost mică. „Oricând putem să vedem că se schimbă şi începe din nou să crească. Mai ales că, chiar dacă am avut ceva scăderi, acum suntem pe un platou, nu mai avem o scădere”.

Potrivit șefului DSU este clar starea de alertă se va prelungi, dar nu vor fi introduse noi restricții.

Eu sunt convins că starea de alertă va continua. Oricum urmează să se discute acest lucru (…) nu cred că am trecut de momentul în care este nevoie de această stare şi să renunţăm la ea”.

XS
SM
MD
LG