Linkuri accesibilitate

Raed Arafat: Valul doi va fi pe durata iernii. Fără restricții, lupta va fi și mai grea


România - secretarul de stat Raed Arafat

Potrivit estimărilor specialiștilor, valul doi al epidemiei de COVID-19 se va manifesta pe toată durata iernii, iar dacă nu se iau restricții „lupta” va fi mult mai grea „și pe o perioadă mult mai lungă”, spune secretarul de stat Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Estimările sunt că valul doi va fi pe perioada iernii. Cât de greu va fi, depinde de noi. Dacă reușim să descreștem, vom ține situația sub control. Dar nu se va ajunge ușor la descreștere. Dacă nu se respectă regulile, dacă sunt presiuni să nu se ia restricții, s-ar putea ca lupta să fie mult mai grea și pe o perioadă mai lungă”, a declarat Raed Arafat.

El a avertizat asemenea, că spitalele Covid se apropie de capacitatea maximă, iar celelalte spitale deja încep să primească cazuri de Covid, pentru care este nevoie de tratament și de paturi suplimentare și a dat exemplul unui accidentat în trafic care este operat, i se face testul Covid și află că e pozitiv.

„El trebuie să continue tratamentul acolo, nu are ce să caute la spital de infecțioase. Pentru binele pacientului trebuie să găsesc un loc, ca să fie tratat corect, dar izolat de ceilalți pacienți”.

Arafat a dat asigurări că asimptomaticii sau cei ușor simptomatici vor rămâne la domiciliu.

XS
SM
MD
LG