Linkuri accesibilitate

Raluca Turcan spune că anticipatele ar putea avea loc în mai-iunie


Dacă vor avea loc alegeri anticipate, acestea s-ar putea desfășura la finalul lunii mai sau la finalul lunii iunie.
Dacă vor avea loc alegeri anticipate, acestea s-ar putea desfășura la finalul lunii mai sau la finalul lunii iunie.

Raluca Turcan, numărul doi la Palatul Victoria, a anunțat, la Sibiu, un posibil calendar al alegerilor anticipate, din care reiese că acestea ar putea avea loc în luna mai sau în luna iunie. Liderul PNL s-a referit și la incertitudinile pe care le impune procedura alegerilor înainte de termen.

„Ca şi lună, suntem pe termenul constituţional, alegerile locale trebuie să aibă loc spre finalul lunii mai, începutul lunii iunie, iar alegerile anticipate dorim să aibă loc de la finalul lunii mai până spre finalul lunii iunie şi gândim un calendar astfel încât alegerile parlamentare să se suprapună cu alegerile locale. Deci final de lună mai, începutul lunii iunie”, a spus Turcan la Sibiu, potrivit Agerpres.

Raluca Turcan a mai arătat că anticipatele depind de căderea guvernului și de multe alte variabile: „Calendarul de alegeri anticipate are foarte multe variabile şi PNL este pregătit în momentul de faţă cu toate detaliile în funcţie de variabilele care apar pe parcurs. Pentru a ajunge la anticipate, trebuie pe de-o parte, prin moţiune de cenzură, Guvernul să fie demis şi în acelaşi timp să urmărim pas cu pas şi procedura parlamentară, pentru ca, într-adevăr, anticipatele să se suprapună cu localele”.

XS
SM
MD
LG