Linkuri accesibilitate

Raport ECDC: România, pe primul loc la rata deceselor la un milion de locuitori


Paturi terapie intensiva Covid

Un raport publicat de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), care analizează situaţia epidemiologică din Uniunea Europeană şi Marea Britanie, reiese că România se află pe primul loc când vine vorba de răspândirea epidemiei de COVID-19.

România înregistrează un raport de 19.1 decese la un milion de locuitori în 14 zile, în condiţiile în care media europeană este de 4.1, iar rata cazurilor noi depistate la 100.000 de locuitori este de aproape patru ori mai mare decât media europeană (79.4 vs 21.5), citează Mediafax din raportul oficial.

În plus, rata de pozitivitate în România este de 6.2%, comparativ cu media europeană de doar 1.4%.

Potrivit raportului, cele mai multe noi cazuri în 14 zile au fost raportate în Spania (28.267), România (15.420) şi Franţa (13.245), în condiţiile în care România testează mult mai puţin.

Din 2 august începând, doar în România, Spania şi Luxemburg rata de infectare a fost mai mare de 60 la suta de mii de locuitori.

În raportul său, ECDC arată că trendul crescător al îmbolnăvirilor vine ca o consecinţă a măsurilor de relaxare adoptate, inclusiv cele privind regulile de călătorie.

Doar în ultimele 24 de ore, autoritățile au anunțat alte 1.415 noi cazuri de coronavirus care continuă creșterea înregistrată în ultimele trei săptămâni de când România a depășit pragul de o mie de cazuri pe zi. De asemenea, au fost înregistrate și 44 de decese, după ce joi a fost stabilit un record negativ de 53 de decese într-o singură zi.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG