Linkuri accesibilitate

Rareş Bogdan: Nu credeam că voi trăi să văd cum OUG 13 este reinventată cu concursul propriului meu partid, PNL


Rareş Bogdan spune că miercuri a trăit cea mai rușinoasă zi de când a intrat în politică.
Rareş Bogdan spune că miercuri a trăit cea mai rușinoasă zi de când a intrat în politică.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan afirmă, joi, într-o postare pe Facebook, că miercuri a fost cea mai ruşinoasă zi „de când a intrat în nenorocita asta de politică, în urmă cu 4 ani”. Reacția vine după ce senatorii PSD-PNL-UDMR din Comisia Juridică au propus un prag de 250.000 de lei pentru ca un funcționar să poată răspunde penal pentru infracțiunea de abuz în serviciu, propunere ce a trecut pe șest, fără dezbatere.

„Nu credeam că voi trăi să văd cum OUG 13 este reinventată cu concursul propriului meu partid, PNL. O mizerie fără seamăn!”, spune europarlamentarul, arătând că „vor muri politic în linişte, dacă continuă aşa”.

„Astept în continuare să scoată capul de la cutie adevăraţii promotori si iniţiatori, să îşi ceară scuze sau pur şi simplu să îşi explice demersul, mai spune Rareş Bogdan, el arătând că pentru un om de rând, simplu, cu resurse modeste de existenţă, pragul de 9000 lei este mare”, scrie Rareş Bogdan pe Facebook.

Bogdan susține că principalii promotori și inițiatori din coaliție „stau pitiţi şi tac ticălos”.

„Unii au iniţiat si au insistat pe iniţiere, alţii au tăcut maiestuos si de neînţeles, doar ca sa fie linişteee!!!!! Să o ia naiba de linişte! Vom muri politic în linişte, dacă continuăm aşa! Unii au scris, iar soldăţeii de teracotă au executat. Răul a fost făcut”.

Rareș Bogdan spune că așteaptă în continuare ca inițiatorii „ să îşi ceară scuze sau pur şi simplu să îşi explice demersul”.

După ce în Parlament, pragul de 250.000 de lei pentru dezincriminarea abuzului a trecut de comisie cu majoritate de voturi, seara, liderii Coaliției au anunțat că nu-și mai asumă proiectul.

După reacția societății civile și a oamenilor din online, PSD și PNL au decis să susțină propunerea Ministerului Justiției pentru dezincriminarea abuzului în serviciu la pragul de 9.000 de lei.

Liderul PNL premierul Nicolae Ciucă și liderul PSD au anunţat aproape simultan susţinerea pentru pragul propus de Justiție.

XS
SM
MD
LG