Linkuri accesibilitate

Rata infectărilor în Germania a crescut, la câteva zile de la relaxarea restricțiilor


Vitrina unui magazin de ceaiuri și vinuri din Germania pe care scria „Dragi clienți, ne este permis să redeschidem în curând”
Vitrina unui magazin de ceaiuri și vinuri din Germania pe care scria „Dragi clienți, ne este permis să redeschidem în curând”

Infecțiile cu noul coronavirus s-au înmulțit în Germania la doar câteva zile după ce restricțiile sociale impuse de pandemie au fost relaxate gradual în landuri. Există temerea că s-ar putea ca rata de îmbolnăviri să continue să crească.

LIVEBLOG CORONAVIRUS

Institutul Robert Koch a anunțat, în buletinul său zilnic, că rata de reproducere a virusului a crescut la 1,1. Este vorba despre indicele R0, care măsoară puterea de contagiere a unui virus și care acum, după relaxare, arată că un om transmite boala la mai mult de o persoană.

Înainte de relaxare, indicele pomenit scăzuse sub 1.

Cancelarul german Angela Merkel a cedat stăruinței liderilor celor 16 landuri care au solicitat măsuri de relaxare, astfel că, de miercuri, au fost reluate anumite activități economice și s-au redeschis o parte din școli.Și mai multe magazine și-au reluat programul.

Karl Lauterbach, un parlamentar social democrat (de opoziție) și epidemiolog în același timp, a avertizat că ar putea crește exponențial rata de îmbolnăviri, după ce a văzut aglomerația de pe străzi din primul weekend după relaxarea restricțiilor.

Germania ocupă a șasea poziție între țările europene în privința numărului de cazuri de îmbolnăviri, 171.000 de cazuri, iar în țara cu cea mai mare populație de pe continent au murit 7.500 de oameni din cauza noului coronavirus, în comparație cu celelalte țări vest-europene, potrivit Johns Hopkins Institute. Germania se numără între țările care au făcut cele mai multe teste și are un sistem sanitar bine finanțat, unul dintre cele mai bune din lume.

XS
SM
MD
LG