Linkuri accesibilitate

Război în Ucraina | Rusia a ordonat trupelor să se retragă din Herson pe celălalt mal al Niprului. 8.000 de civili uciși de forțele ruse

Lupte violente sunt raportate în unele zone din sudul Ucrainei, cele mai dure fiind în Nikolaiev. Președintele ucrainean spune că sunt „zeci de atacuri” în fiecare zi în estul regiunii Donețk.

Principalele evenimente ale zilei

08:31 9.11.2022

Lupte violente în sudul Ucrainei

Un medic ține mâna unui soldat ucrainean rănit într-o bătălie cu trupele rusești într-un spital din Nikolaiev, Ucraina, 3 noiembrie 2022.
Un medic ține mâna unui soldat ucrainean rănit într-o bătălie cu trupele rusești într-un spital din Nikolaiev, Ucraina, 3 noiembrie 2022.

Un primar instalat de ruși în orașul Snihurivka, la est de orașul Nikolaiev din sudul Ucrainei, a fost citat de agenția rusă de știri RIA declarând că locuitorii au văzut tancuri și că au loc lupte violente, relatează Reuters.

„Au intrat în contact în timpul zilei și au spus că au fost tancuri care se mișcau și, potrivit informațiilor lor, lupte grele la marginea orașului. Oamenii au văzut aceste echipamente mișcându-se pe străzile din centrul orașului”, a declarat primarul pro-rus Iuri Barabașov.

Kirill Stremousov, șeful adjunct al administrației instalate de Rusia în regiunea Herson, a declarat că forțele ucrainene au încercat să avanseze pe trei fronturi, inclusiv Snihurivka.

Vitali Kim, guvernatorul ucrainean al regiunii Nikolaiev, citând aparent o conversație interceptată între militari ruși, a sugerat că forțele ucrainene i-au împins deja pe ruși afară din zonă.

„Trupele rusești se plâng că au fost deja alungate de acolo”, a declarat Vitali Kim într-o declarație pe canalul său Telegram.

XS
SM
MD
LG