Linkuri accesibilitate

Peste 80 de atacuri ale trupelor rusești, respinse de forțele ucrainene. Militari din Bahmut, decorați de Zelenski


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a decorat miercuri mai mulți militari din zona Bahmut, unde se desfășoară de câteva luni cele mai aprige lupte.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a decorat miercuri mai mulți militari din zona Bahmut, unde se desfășoară de câteva luni cele mai aprige lupte.

Armata ucraineană a respins miercuri peste 80 de atacuri ale trupelor rusești, a anunțat Comandamentul general al forțelor armate ucrainene.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a deplasat miercuri în Donbas și a acordat mai mult distincții militarilor din zona Bahmut, unde s-au desfășuarat în ultimele luni cele mai aprige lupte din războiul din Ucraina.

Obuzier lansat de trupele ucrainene asupra pozițiilor rusești, lângă Bahmut.
Obuzier lansat de trupele ucrainene asupra pozițiilor rusești, lângă Bahmut.

Principalele atacuri de miercuri ale trupelor ruse s-au concentrat în regiunea Donețk, în Lyman, Bahmut, Avdiivka, Mariinka și Shakhtarsk, notează The Kyiv Independent, citând postarea Forțelor armate ucrainene.

Trupele rusești au lansat 48 de atacuri aeriene și zeci de atacuri cu lansatoare de rachete MLRS, având drept țintă infrastructură civilă din regiunile Zhytomir și Kiev.

De asemenea armata rusească a lansat peste 20 de atacuri cu drone din regiunea Bryansk, dintre care 16 au fost respinse de armata ucraineană.

Tot miercuri, două rachete rusești au lovit două clădiri de apartamente din Zaporojie, potrivit primarului Anatolii Kurtiev.

Cel puțin o persoană a murit și 33, printre care și copii, au fost rănite după dublul atac în Zaporojie, orașul din sudul Ucrainei unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Zelneski în milocul militarilor care luptă în direcția Bahmut, în regiunea Donețk.
Zelneski în milocul militarilor care luptă în direcția Bahmut, în regiunea Donețk.

La rândul lor, trupele ucrainene au lansat în ultimele 24 de ore 12 atacuri asupra unor baze temporare rusești; armata ucraineană a distrus un punct de control rusesc, trei baze unde erau concentrate trupe și echipamente și un depozit de muniție, mai notează publicația citată.

„Cu siguranță vom răspunde ocupatorului pentru fiecare atac asupra orașelor noastre. Acum (miercuri, n.r) fost atacuri la Zaporojie, în Kiev... Toate loviturile rusești vor primi răspuns militar, politic și legal”, a spus președintele Volodimir Zelenski în discursul său de miercuri seară.

Miercuri, el s-a aflat în Donbas și a acordat mai multe distincții militarilor care luptă în Bahmut, regiunea Donețk, după care s-a deplasat în regiunea Harkov.

„În toate zonele din estul țării noastre, unde este un steag ucrainean, există speranță. Se simte”, a mai spus Volodimir Zelenski.

  • 16x9 Image

    Ovidiu Cornea

    Ovidiu Cornea lucrează în presă de peste 16 ani. A activat ca reporter și redactor în presa scrisă și online din Cluj - inclusiv corespondent național. În ultimii ani a lucrat în radio. A fost invitat cu regularitate în diverse emisiuni TV, locale și regionale.

    Îi place munca de teren, dar și dezbaterea temelor cu miză comunitară, socială. Articolele sale pe teme din domeniile Educație, Mediu, Inovație, au fost premiate în 2021 la Gala Premiilor Profesioniștilor din Presă Cluj, jurizate de jurnaliști notorii la nivel național.

    Este licențiat în Jurnalism, cu master în Sociologie și Asistență Socială.

XS
SM
MD
LG