Linkuri accesibilitate

Referendum organizat la Zaporojie, regiune aflată sub ocupația invadatorilor ruși, pentru desprinderea regiunii de Ucraina - mamă.

Război în Ucraina | Noi sancțiuni împotriva Rusiei pentru falsele referendumuri de anexare a unor regiuni ucrainene. Groapă comună la Harkov

Ziua 215 a invaziei: Mobilizarea anunțată săptămâna trecută de Vladimir Putin îi nemulțumește pe ruși. În weekend, 17.000 de persoane au trecut granița în Finlanda.

22:41 26.9.2022

Noi proteste în Daghestan împotriva ordinelor de mobilizare

Protestele aprinse au izbucnit în unele regiuni ale minorităților etnice din Rusia împotriva ordinelor de mobilizare ale lui Vladimir Putin, grupuri de activiști și oficiali ucraineni afirmând că aceste minorități sunt vizate în mod disproporționat pentru recrutare în război.

Mai multe videoclipuri postate pe rețelele de socializare, pe care CNN le-a localizat geografic în regiunea predominant musulmană a Daghestanului, arată femei din capitala Makhachkala implorând poliția în fața unui teatru.

„De ce ne iei copiii? Cine a atacat pe cine? Rusia este cea care a atacat Ucraina”, se pot auzi spunând în videoclip. Apoi, grupuri de femei încep să scandeze „Fără război”, în timp ce ofițerul de poliție pleacă.

În alte confruntări din oraș, poliția poate fi văzută împingând protestatarii, oamenii fiind reținuți cu violență de polițiști în timp ce alții fug.

Grupul independent de monitorizare rus OVD-Info a raportat că au fost efectuate mai multe arestări, inclusiv cea a unui jurnalist local care relata despre protestele din acea zi.

Primarul orașului Mahacikala, capitala Daghestanului, Salman Dadaiev, a îndemnat la calm și le-a cerut oamenilor să nu cedeze în fața provocărilor persoanelor implicate în activități anti-statale”.

21:49 26.9.2022

Groapă comună la Harkov

O groapă comună din zona unei ferme industriale de pui din Harkov este investigată de forțele ucrainene, au declarat oficialii locali.

Există suspiciuni că până la 100 de cadavre au fost îngropate în locul care a fost folosit cândva de trupele rusești pentru a-și adăposti tancurile.

Zona a fost recucerită de soldații ucraineni care au împins forțele ruse înapoi peste graniță la începutul acestei luni, totuși echipele de deminare încă nu au filtrat toată zona de obuze neexplodate.

21:13 26.9.2022

Un rus îl împușcă pe liderul comitetului militar local de recrutare dintr-un oraș siberian

Un recrut rus l-a împușcat pe liderul comitetului militar local de recrutare dintr-un oraș siberian după ce i-a spus că va refuza să lupte în Ucraina.

Videoclipul l-a arătat pe bărbatul înarmat, îmbrăcat în camuflaj, trăgând în oficial, în timp ce alți potențiali recruți fug din încăpere.

21:12 26.9.2022

SUA se angajează să ofere Ucrainei 457,5 milioane de dolari în ajutor de securitate civilă

Sprijinul are ca scop „salvarea de vieți” și „întărirea” forțelor de ordine ucrainene, a declarat secretarul de stat Antony Blinken.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG