Linkuri accesibilitate

Un soldat al gărzii naționale ucrainene înfige steagul Ucrainei deasupra unui tanc rusesc distrus într-o zonă de lângă granița cu Rusia, în regiunea Harkov, 19 septembrie 2022
Un soldat al gărzii naționale ucrainene înfige steagul Ucrainei deasupra unui tanc rusesc distrus într-o zonă de lângă granița cu Rusia, în regiunea Harkov, 19 septembrie 2022

Război în Ucraina | Sancțiuni UE pentru referendumurile de anexare a 15% din Ucraina. Moscova trimite la război ucraineni din zonele ocupate

Ziua 217 a invaziei: Autorităţile pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson şi Lugansk au revendicat victoria la așa zisele referendumurile de anexare organizate de Rusia şi denunţate la scară largă de Kiev şi ţările occidentale.

23:06 28.9.2022

Cinci soldați ruși care au tras în mașinile unor civili ucraineni, identificați

Autoritățile ucrainene spun că au identificat cinci soldați ruși care ar fi împușcat în mașini civili din regiunea Kiev în primele zile de război, scrie The Guardian.

Imaginile CCTV adunate de anchetatorii ucraineni arată unități rusești trăgând în mașini civile de-a lungul drumurilor chiar în afara Hostomel, un oraș la nord-vest de capitala Ucrainei, Kiev.

Într-unul dintre clipuri, o mașină ia foc după ce a fost împușcată de trupele staționate în pădurea de vizavi. Șoferul mașinii a murit, potrivit lui Igor Klimenko, șeful poliției naționale a Ucrainei.

Klimenko a spus că soldații ruși au împușcat ca și cum ar fi fost în „safari”. Una dintre mașinile examinate ca parte a cazului avea 178 de găuri de glonț, a spus el.

Soldații ruși sunt acuzați că au ucis cinci persoane și au rănit încă șase, care încercau să fugă din Hostomel pe 25 februarie, la o zi după invadarea Rusiei. Unsprezece persoane au murit și 14 au fost rănite pe porțiunea de drum în cauză, spun autoritățile ucrainene.

Serviciile de securitate din Ucraina au susținut că soldații ruși acuzați au împușcat 12 mașini în decurs de șase ore.

XS
SM
MD
LG