Linkuri accesibilitate

Asistență americană de securitate pentru Ucraina de 1,2 miliarde de dolari


Pachetul, anunțat de Departamentul Apărării, însumează până la 1,2 miliarde de dolari și este furnizat în cadrul Inițiativei de asistență pentru securitate a Ucrainei (USAI).

SUA au anunțat un „nou pachet de asistență în materie de securitate” pentru a contribui la consolidarea nevoilor Ucrainei de apărare antiaeriană și muniție de artilerie.

Pachetul, anunțat de Departamentul Apărării, însumează până la 1,2 miliarde de dolari și este furnizat în cadrul Inițiativei de asistență pentru securitate a Ucrainei (USAI).

„Acest pachet USAI subliniază angajamentul continuu al SUA de a îndeplini cerințele cele mai urgente ale Ucrainei prin angajarea de capacități critice pe termen scurt, cum ar fi sistemele de apărare aeriană și munițiile, consolidând totodată capacitatea forțelor armate ale Ucrainei de a-și apăra teritoriul și de a descuraja agresiunea rusă pe termen lung. termen”, transmite Departamentul Apărării.

Pachetul include cartușe suplimentare de artilerie de 155 mm și sprijin tehnic pentru a permite Ucrainei să își mențină mai bine sistemele și echipamentele disponibile.

Pachetul include, de asemenea, finanțare pentru sisteme și muniții suplimentare de apărare aeriană, echipamente pentru integrarea lansatoarelor, rachetelor și radarelor de apărare aeriană vestică cu sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei, muniție pentru sisteme aeriene fără pilot, cartușe de artilerie de 155 mm, servicii comerciale de imagini prin satelit și sprijin pentru activități de formare, întreținere și susținere.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG