Linkuri accesibilitate

Odesa, atacată cu rachete. Trei persoane au fost rănite


 Apărarea aeriană ucraineană a doborât două rachete, dar celelalte două au lovit orașul, distrugând o clădire cu trei etaje și rănind trei persoane, a spus Iermak. Clădirea avariată se află pe teritoriul unei mănăstiri locale.
Apărarea aeriană ucraineană a doborât două rachete, dar celelalte două au lovit orașul, distrugând o clădire cu trei etaje și rănind trei persoane, a spus Iermak. Clădirea avariată se află pe teritoriul unei mănăstiri locale.

Un atac cu rachete rusești a fost lansat marți seară împotriva regiunii Odesa, și a provocat mai mulți răniți, potrivit lui Yurii Kruk, șeful administrației militare raionului Odesa.

„Inamicul a efectuat lovituri cu rachete în regiunea Odesa. Avioanele inamice SU-35 au lansat rachete din mare", a spus Kruk, citat de CNN.

„Unele rachete au fost interceptate datorită apărării noastre antiaeriene. Cu toate acestea, a avut loc o lovitură care a dus la pagube parțiale la o clădire civilă. Sunt răniți. Nimeni nu a fost ucis, conform rapoartelor preliminare”.

Relatările neoficiale de pe rețelele de socializare indică faptul că rachetele erau îndreptate către un aerodrom din regiune.

Și Andrei Iermak, șeful administrației prezidențiale ucrainene, a confirmat atacul. El a spus că trupele rusești au tras patru rachete Kh-59 asupra Odesei.

Apărarea aeriană ucraineană a doborât două rachete, dar celelalte două au lovit orașul, distrugând o clădire cu trei etaje și rănind trei persoane, a spus Iermak.

Clădirea avariată se află pe teritoriul unei mănăstiri locale, a adăugat oficialul.

Rusia a folosit avioane de luptă Su-35 pentru a lansa rachetele ghidate aer-sol Kh-59, potrivit Forțelor Aeriene ucrainene.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG