Linkuri accesibilitate

Atac cu rachete rusești asupra blocurilor de locuințe din Zaporojie. Un mort și 33 de răniți, printre care și copii


 O cameră de supraveghere a surprins momentul în care racheta a lovit blocul, provocând o explozie. Un nor de fum s-a ridicat din blocul cu nouă etaje. 
O cameră de supraveghere a surprins momentul în care racheta a lovit blocul, provocând o explozie. Un nor de fum s-a ridicat din blocul cu nouă etaje. 

Cel puțin o persoană a murit și 33, printre care și copii, au fost rănite după dublul atac cu rachete asupra a două blocuri de locuințe din Zaporojie, oraș din sudul Ucrainei unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa.

O cameră de supraveghere a surprins momentul în care racheta a lovit blocurile, provocând o explozie.

Un nor de fum s-a ridicat deasupra celor două blocuri.

Rusia trage în zonele civile din Zaporojie „unde locuiesc copii”, a spus Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

El a postat un videoclip care arată o rachetă rusească lovind un bloc de locuințe din Zaporojie.

Zonele „în care locuiesc oamenii obișnuiți și copiii sunt atacate”, a scris Zelenski.

El a adăugat că „lumea are nevoie de mai multă unitate și hotărâre pentru a învinge teroarea rusă mai repede și pentru a proteja vieți.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG