Linkuri accesibilitate

Forțele ucrainene spun că au obținut un „succes parțial” în sudul țării


Pe frontul de la Zaporojie, soldații ucraineni au respins sâmbătă mai multe atacuri rusești.

Ucraina susține că duminică și-a îmbunătățit „poziția tactică” în apărarea împotriva Rusiei din sudul țării și a obținut „succes parțial” în contraofensiva sa din zona Tavria.

„În ultima zi, natura ostilităților nu s-a schimbat în direcția Tavria. Ne menținem pozițiile în apărare și luăm măsuri, inclusiv măsuri de îmbunătățire a poziției tactice. Pe de altă parte, avem succes parțial în a desfășura acțiuni ofensive în direcția indicată. Inamicul depune eforturi semnificative pentru a opri avansul nostru și, de asemenea, suferă pierderi mari de forță de muncă, arme și echipamente”, a declarat un purtător de cuvânt al forțelor ucrainene din Tavria.

În ultimele 24 de ore, trupele ruse au bombardat nouă regiuni ale Ucrainei, cu „diverse tipuri de arme atacând 40 de sate și lovind infrastructura, potrivit liderilor militari”.

„În direcția Zaporojie, inamicul continuă să își concentreze principalele eforturi pe prevenirea înaintării trupelor noastre. Au bombardat așezările Novodarivka, Levadne, Poltavka, Zaliznychne, Huliaipole, Huliaipilske, Charivne, Bilohirya, Orikhiv, Prymorske în regiunea Zaporizhzhia cu artilerie”.

În zona Mariinka din Donețk au avur loc lupte grele duminică.

De cealaltă parte, Ministerul rus al Apărării spune că armata rusă „a respins cu succes” atacuri ale forţelor Kievului în patru zone ale frontului, şi anume în regiunile Doneţk (est), dar şi în Zaporojie (sud).

Zece dintre aceste atacuri au fost respinse în apropiere de Bahmut (est), precizează ministerul.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG