Linkuri accesibilitate

Finanțare de 2,5 miliarde de dolari de la Banca Mondială pentru Ucraina


 Grantul oferă sprijin direct bugetului Ucrainei în cadrul Proiectului pentru cheltuieli publice pentru rezistența capacității administrative în Ucraina (PEACE) al Băncii Mondiale.
Grantul oferă sprijin direct bugetului Ucrainei în cadrul Proiectului pentru cheltuieli publice pentru rezistența capacității administrative în Ucraina (PEACE) al Băncii Mondiale.

Banca Mondială a anunțat vineri că va acorda o finanțare suplimentară de 2,5 miliarde de dolari pentru Ucraina, pentru a sprijini bugetul țării și pentru a menține serviciile esențiale.

Grantul oferă sprijin direct bugetului Ucrainei în cadrul Proiectului de cheltuieli publice pentru rezistența capacității administrative în Ucraina (PEACE) al Băncii Mondiale.

Fondurile, furnizate de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), vor fi transmise Guvernului Ucrainei după verificarea corespunzătoare a cheltuielilor eligibile de către Banca Mondială.

Fondurile vor fi destinate sprijinirii sectoarelor cheie ale Ucrainei, inclusiv asistența medicală, școlile, plata pensiilor, plățile pentru persoanele strămutate în interiorul țării, programele de asistență socială și salariile angajaților care furnizează servicii guvernamentale de bază, se arată într-un comunicat al Băncii Mondiale .

„La un an de la invazia Ucrainei de către Rusia, lumea continuă să fie martoră la distrugerea îngrozitoare a țării și poporului său. Vom continua să sprijinim poporul Ucrainei prin proiecte de reparații urgente și prin coordonarea eforturilor de recuperare și reconstrucție alături de guvernul” ucrainean, a spus președintele grupului Băncii Mondiale, David Malpass.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG