Linkuri accesibilitate

Ucrainenii au doborât o dronă Bayraktar scăpată de sub control deasupra Kievului


Dronă Bayraktar
Dronă Bayraktar

Ucrainenii au doborât joi seara o dronă Bayraktar TB2 care zbura deasupra Kievului după ce forțele armate au pierdut controlul asupra ei.

Pe rețelele de socializare a circulat o înregistrare video care surprinde momentul interceptării și distrugerii sale de apărarea antiaeriană.

Forțele aeriene au transmis că drona doborâtă era una ucraineană, de fabricație turcă, de tip Bayraktar.

„Pe data de 4 mai, după aproape 20 de ore în regiunea Kiev, în cadrul unui zbor programat, s-a pierdut controlul asupra dronei Bayraktar TB2. Deoarece zborul necontrolat al dronei deasupra capitalei ar fi putut duce la consecințe nedorite, s-a luat decizia de a recurge la unitățile mobile de foc. Ținta a fost distrusă! E păcat, dar astfel de situații se întâmplă. Probabil a fost o defecțiune tehnică, ale cărei cauze vor fi stabilite.”

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG