Linkuri accesibilitate

Kievul, după atacul cu drone asupra capitalei Rusiei: Moscova ar trebui să se aștepte la tot mai multe atacuri de-acum încolo


Imagini de la atacul anterior cu drone asupra Moscovei
Imagini de la atacul anterior cu drone asupra Moscovei

Un purtător de cuvânt al informațiilor militare ucrainene a declarat pentru Kiev Post că locuitorii Moscovei ar trebui să se aștepte la mai multe atacuri, mai ales că apărarea antiaeriană rusă pare incapabilă să-și protejeze cetățenii.

„Având în vedere dinamica din ultimele luni, numărul, geografia și intensitatea, ar fi logic să presupunem o creștere a atacurilor zilnice”, a declarat Andrei Iusov, purtătorul de cuvânt al informațiilor militare ucrainene.

Comentariile lui Iusov vin după o intensificare a atacurilor ucrainene în ultimele săptămâni.

O dronă ucraineană care a zburat deasupra Moscovei vineri dimineață a forțat închiderea aeroportului Vnukovo, iar forțele rusești au doborât-o.

Iusov a remarcat că „conceptul de securitate este din ce în ce mai îndepărtat de locuitorii Moscovei”, și și-a exprimat speranța că această creștere a atacurilor va deschide ochii locuitorilor și va sparge propaganda rusă.

„Întreaga lume continuă să vadă că sistemul de apărare rus și țara – care pretinde un rol de lider pe piața armelor – sunt ineficiente, depășite și nu pot răspunde în mod adecvat provocărilor moderne”, a spus el.

Autoritățile de la Moscova au închis un drum și au blocat o zonă în timp ce oficialii investighează rămășițele a ceea ce se spun că ar fi fost o dronă ucraineană doborâtă vineri dimineață.

Primarul Moscovei, Serghei Sobîanin, spune că nu există răniți după atacul ucrainean cu dronă deasupra orașului.

„S-a încercat să se zboare cu o dronă deasupra orașului. Ca urmare a lucrărilor de apărare aeriană, aceasta a fost eliminată. Nimeni nu a fost rănit atunci când resturi au căzut în zona terasamentului Karamîșevskaia. Nu există daune grave. Serviciile de urgență sunt la fața locului.”

Agenția de știri de stat rusă RIA, care citează serviciile de urgenă rusești, a scris pe Telegram că, în urma apariției unei drone în spațiul său aerian, aeroportul Vnukovo din Moscova a fost închis temporar. A citat serviciile de urgență ale Rusiei.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG