Linkuri accesibilitate

Clădirea serviciului de frontieră al serviciului secret rus - FSB, în flăcări


Relatările martorilor spun că s-a auzit o explozie înainte de izbucnirea incendiului. Complexul de clădiri se află la granița cu Ucraina. Kievul neagă orice implicare.
Relatările martorilor spun că s-a auzit o explozie înainte de izbucnirea incendiului. Complexul de clădiri se află la granița cu Ucraina. Kievul neagă orice implicare.

Un incendiu, precedat de zgomotul unei explozii, a izbucnit joi în complexul Serviciului Federal de Securitate din orașul Rostov-pe-Don, care este situat în apropiere de regiunile Donețk și Luhansk din Ucraina, unde au loc confruntări dure între invadatorii ruși și forțele de apărare ale Ucrainei, scrie Krym.Realii.

Potrivit relatărilor presei rusești și de pe rețelele de socializare, înainte de izbucnirea incendiului s-a auzit o explozie. Unele relatări vorbesc și de explozii mai mici care s-ar fi auzit pe măsură ce focul se întindea.

Nu clădirea principală serviciului secret a luat foc, ci un depozit de pe teritoriul departamentului de pompieri al FSB, de lângă acesta.

Martorii oculari au vorbit de zgomote „asemănătoare bătutului din palme” care s-ar fi auzit înainte de izbucnirea incendiului. Publicația „Atenție, știrile” scrie că incendiul ar fi fost precedat de o explozie.

Publicația 161.ru , care citează o sursă judiciară, scrie despre detonarea muniției depozitate în clădire.

Ministerul de Urgență al Rusiei a confirmat incendiul, dar nu a oferit detalii.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG